emg home

RSS

Pastor osudio organizovanje civilnih straža

07. mart 2012. | 09:08

Izvor: Beta

Grad: Subotica

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor kritikovao formiranje civilnih straža u Bačkom Petrovom Selu i ocenio da je takva inicijativa protivzakonita i opasna.

Pastor je na stranačkom skupu u Subotici nazvao ove civilne straže dobroboljačkim četama. "Ne možemo da se solidarišemo sa onima koji obilazeći mađarska naselja u Vojvodini ljude pokušavaju da uvere u organizovanje
dobrovoljačkih četa", poručio je Pastor.

On je ocenio da se u interesu poboljšanja javne bezbednosti mora sarađivati s policijom jer osnivanje civilnih straža vodi u lošem pravcu vojvođanski mađarski javni život.

Civilne straže formirane su u Bačkom Petrovom Selu na inicijativu stranke Pokret mađarske nade, a sličnu inicijativu ova partija uputila je i meštanima Bačkog Gradišta. Čelnici opštine Bečej, u kojoj su ta dva sela, juče su ocenili da je formiranje ovakvih straža nezakonit i opasan poduhvat, koji može da dovede do uzimanja zakona u sopstvene ruke. Oni su se saglasili da je krađa imovine na području bečejske opštine uzela maha, ali su poručili da će lokalna samouprava rešenje za nastalu situaciju pronaći uz pomoć privatnog preduzeća za obezbeđenje.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Bezbednost, Društvo

Ličnosti: Istvan Pastor

Institucije: Pokret mađarske nade


Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>

Povezani naslovi