emg home
RSS

SNS: Da li je Tomica Milosavljević dostupan?

09. jun 2011. | 12:30

Izvor: Beta

Poslanik Srpske napredne stranke Predrag Mijatović danas u Skupštini Srbije pitao ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da li je tačno da je bivši ministar za zdravstvo Tomica Milosavljević u inostranstvu kako bi izbegao odgovornost povodom istrage koja se vodi u Ministarstvu zdravlja.

U okviru vremena za postavljanje poslaničkih pitanja, Mijatović je kazao da SNS ima informaciju da je posle promene ministra zdravlja Tomica Milosavljević napustio Srbiju i upitao je Dačića da li je dostupan istražnim organima.

Mijatović je kazao da je novi ministar zdravlja Zoran Stanković najavio borbu protiv korupcije u zdravstvu, da je u tom ministarstvu bilo istraga i upitao šta su istražni organi ispitivali i dokle je stigla istraga s obzirom na, kako je naveo, dosta kriminalnih radnji u zdravstvu.

Poslanik SNS-a pitao je pitao i šta je s tenderom za rekonstrukciju i dogradnju Kliničkog centra Srbije, s ozbirom na to da je, naveo je, Stanković rekao da je neregularan i da je projekat loš. On je upitao ko je odgovoran za taj propust i ko snosi odgovornost za pogrešnu procenu o nabavci vakcina protiv nobog gripa, za šta je izdvojeno mnogo novca.

Mijatović je pitao šta se dešava sa dopunskim radom zdravstvenih radnika koji je, naveo je, izvor korupcije s obzirom na to da je Stanković najpre najavio ukidanje dopunskog rada, a potom u jednom intevjuu rekao da neće biti ukinut. "Ko je izvršio pritisak na njega i što je odustao od ukidanja dopunskog rada?", pitao je Mijatović.

Poslanik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović optužio je SNS da od svog početka živi uz pomoć režima, a da njen stranački list Pravda finansiraju Telekom Srbija i Grad Beograd.

Šarović je naveo da je Pravda u blokadi, ali da i dalje izlazi i da je to moguće jer je u međuvremenu osnovano drugo preduzeće, Pravda plasma, čiji su vlasnici supruga funkcionera SNS-a Nebojše Stefanovića i Dušan Vuksanović, za kog je naveo da je blizak saradnik Stanka Subotića, prvooptuženog za šverc duvana u Srbiji.

Poslanik Liberalno demokratske partije Zoran Ostojić pitao je ko kontroliše poslovanje Rudarsko-topioničarskog basena Bor, država ili neko drugi.

Zamenik šefa poslaničke grupe Nova Srbija Miroslav Markićević zatražio je spisak svih koji imaju diplomatske pasoše i po kom osnovu su ih dobili. Markićević je kazao da je to pitanje već postavljao ministru spoljnih poslova Vuku Jeremiću koji još nije odgovorio.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Zdravstvo

Ličnosti: Tomica Milosavljević, Vuk Jeremić, Zoran Ostojić, Ivica Dačić, Miroslav Markićević, Nebojša Stefanović, Stanko Subotić, Nemanja Šarović, Zoran Stanković, Predrag Mijatović, Dušan Vuksanović

Institucije: Nova Srbija, Skupština Srbije, Liberalno-demokratska partija, Srpska radikalna stranka, Klinički centar Srbije, Srpska napredna stranka

Kompanije: Telekom Srbija, Rudarsko-topioničarski basen Bor, Pravda, Pravda plasman


Unesite tekst komentara:

09. jun 2011. 17:28:23

| JANKO

0

Tomica je pošteđen od ove vlasti, jer je Zoran Stanković njega rešio da amnestira od odgovornosti. Zato treba Zorana Stankovića privesti da odgovara na pitanja koja bi se Tomici mogla uputiti.
Bestidno je kritikovati verbalno nedela Tomice, a bez preduzimanja mera kojima bi se otkrila njegova korupcionaška aktivnost.
Stanković je bezuspešno pokušao da obmane građane svojim poštenjem.
Ako se ne varam DANAS JE 86 DAN OD KAKO JE MINISTAR !

10. jun 2011. 15:06:46

| Rista

0

Ne slažem se sa prethodnim komentarom tj. zaključkom da Zoran Stanković treba da odgovara za Tomicu.
Ipak ima logike u zaključku da on po malo štiti lik i delo svog prethodnika koji bi lako mogao ili tačnije trebao da završi u zatvoru.
Tačno je takođe da Stankoviću curi vreme neodoljivo i bespovratno, a nema rezultata sem obećanja.

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi