emg home
RSS

Tema:   Tomica Milosavljević

Obradović: Glaxove vakcine nisu kupljene zbog uočenih negativnih efekata

10. novembar 2011. | broj komentara 0

Žarko Obradović, ministar za nauku i prosvetu, izjavio za novi broj Ekonom:easta da je Vlada odustala od kupovine dodatnih 1,5 miliona doza od britanske kompanije GlaxoSmithKline zbog negativnih efekata koje je to cepivo pokazalo u primeni u drugim zemljama.

Stanković: Nedopustivo je da se iznose detalji iz istrage

21. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je danas da je nedopustivo i nezakonito saopštavanje javnosti podataka iz istrage o zloupotrebama u nabavci vakcina.

Uhapšena Svetlana Vukajlović

20. septembar 2011. | broj komentara 0

Bivšoj direktorki Zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlani Vukajlović određeno zadržavanje od 48 sati pošto je saslušana u policiji, saopštio tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Tomica Milosavljević saslušan zbog nabavke vakcina protiv gripa

6. avgust 2011. | broj komentara 0

Bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević saslušan je u istrazi koju je zbog malverzacija u postupku nabavke „Novartisove“ vakcine protiv svinjskog gripa pokrenula Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, saznaje beogradski list „Blic“.

Stanković: Korupcija u zdravstvu izražena

19. jul 2011. | broj komentara 1

Ministar za zdravstvo Zoran Stanković izjavio je danas da je korupcija u zdravstvu veoma izražena, ali da Ministarstvo nema kapaciteta da se samo izbori sa svim problemima, već da je neophodna saradnja svih državnih organa.

SNS: Da li je Tomica Milosavljević dostupan?

9. jun 2011. | broj komentara 2

Poslanik Srpske napredne stranke Predrag Mijatović danas u Skupštini Srbije pitao ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da li je tačno da je bivši ministar za zdravstvo Tomica Milosavljević u inostranstvu kako bi izbegao odgovornost povodom istrage koja se vodi u

Dragutinović: Garancija SDPR-u za podsticaj izvoza

21. februar 2011. | broj komentara 0

Ministarka finansija Diana Dragutinović rekla je danas da se davanje garancije Srbije za obaveze "Jugoimport-SDPR-a" odnosi na veliki izvozni posao u oblasti namenske industrije koji je to javno preduzeće sklopilo sa Alžirom, vrednosti 280,8 miliona evra.

Parlament konstatovao ostavke ministara iz G17 plus

20. februar - 21. februar 2011 | broj komentara 0

Narodna skupština konstatovala je ostavke ministara iz G17 plus Mlađana Dinkića, Verice Kalanović i Tomice Milosavljevića. O ostavkama se neće otvarati parlamentarna rasprava, a Skupština je odmah po usvajanju ostavki započela raspravu o Zakonu o zaduživanju.

Ostavka Tomice Milosavljevića stigla u Skupštinu

7. februar 2011. | broj komentara 0

Ostavka Tomice Milosavljevića na mesto ministra zdravlja stigla je u Skupštinu Srbije, rečeno je danas u parlamentu.

Milosavljević: Dinkić ne ruši Vladu preko mene

29. januar 2011. | broj komentara 1

Ministar za zdravstvo u ostavci Tomica Milosavljević kaže da njegova ostavka nije pokušaj predsednika G17 plus i ministra za ekonomiju Mlađana Dinkića da sruši Vladu.

Tomica Milosavljević podneo ostavku (VIDEO)

28. januar 2011. | broj komentara 5

Ministar za zdravstvo Tomica Milosavljević izjavio danas da je premijera Mirka Cvetkovića obavestio da iz duboko ličnih razloga podnosi neopozivu ostavku na mesto ministra za zdravstvo.

Milosavljević: U 2011. mora biti promenjen način plaćanja u zdravstvu

2. januar 2011. | broj komentara 2

Ministar za zdravlje Tomica Milosavljević izjavio da 2011. mora biti godina u kojoj će biti promenjen način plaćanja zaposlenih u zdravstvu.

Srbija i Crna Gora potpisale sporazum o saradnji u zdravstvu

21. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministri zdravlja Srbije i Crne Gore Tomica Milosavljević i Miodrag Radunović potpisali su danas u Podgorici sporazum o saradnji u razmeni stručnjaka i informacija.

Milosavljević: Zdravstveni sistem je postavljen na noge

20. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio da je zdravstveni sistem definitivno postavljen na noge i da je izazov za sledeću godinu održavanje dostignutog nivoa.

Milosavljević: Unaprediti kontrolu prometa opojnih supstanci

16. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministar za zdravlje Tomica Milosavljević rekao je danas u Skupštini Srbije da Predlog zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama treba da unapredi kontrolu proizvodnje, prometa i primene opojnih supstanci.

Povećati broj preventivnih lekarskih pregleda

15. decembar 2010. | broj komentara 0

Potrebno je povećati broj preventivnih lekarskih pregleda žena kako bi se na vreme otkrila i lečila maligna oboljenja, poput raka dojke i grlića materice, poručili učesnici skupa Zdrava žena, nova vizija i nacionalni akcioni plan.

Milosavljević: Iduće godine plate po učinku

8. decembar 2010. | broj komentara 1

Ministar zdravlja Srbije Tomica  Milosavljević izjavio je danas da će tokom iduće godine početi  promena sistema plaćanja zaposlenih u zdravstvu po učinku.

Pušenje u zatvorenom javnom prostoru zabranjeno

11. novembar 2010. | broj komentara 5

Pušenje u svim zatvorenim javnim prostorima i na radnom mestu od danas je kažnjivo. Kazne se kreću od 5.000 za pojedince i od 500.000 do milion dinara za pravna lica.

Ministar usaglasio stavove s porodicama žrtava lekarske greške

10. novembar 2010. | broj komentara 0

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević i predstavnici porodica koji sumnjaju da su njihovi članovi umrli greškom lekara usaglasili stavove za efikasnije rešenje problema s kojima su se te porodice suočile.

Milosavljević: Farmaceutski sistem po visokim standardima

10. novembar 2010. | broj komentara 0

Farmaceutski sistem unutar zdravstvenog sistema danas u Srbiji radi po visokim standardima, a zakonodavstvo u oblasti lekova je takvo da Srbija ne bi morala da promeni nijedno slovo kad bi sutra ušla u Evropsku uniju, rekao je ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

Ombudsman: Sporo sankcionisanje lekarskih grešaka

9. novembar 2010. | broj komentara 0

Utvrđivanje i sankcionisanje slučajeva lekarskih grešaka i drugih kršenja prava pacijenata u Srbiji je sporo, teško i retko, ocenio danas zaštitnik građana Saša Janković.

Uhapšeno pet lekara i dva farmaceuta

4. novembar 2010. | broj komentara 0

U nastavku akcije Kraba uhapšeni pet onkologa i dva radnika farmaceutske kompanije Merk zbog sumnje u primanje i davanje mita od dva miliona dinara, saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Zemljotres kod Kraljeva, dvoje poginulih (VIDEO)

3. novembar 2010. | broj komentara 2

Zemljotres jačine 5,4 stepeni Rihterove skale sa epicentrom na 10 kilometara severno od Kraljeva registrovan noćas u 1.56. Poginule dve osobe, pričinjena šteta.

Tadić: Ulaganje u opremu i edukaciju osnova dobrog zdravstva

28. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da je osnovna pretpostavka podizanja kvaliteta zdravstvenih usluga u Srbiji ulaganje u medicinsku opremu i edukaciju u toj oblasti.

Tomica Milosavljević predstavio ispravku odredbe koju je ranije branio

19. oktobar 2010. | broj komentara 1

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je danas da je izmenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti predviđeno da svi zdravstveni radnici i zaposleni u zdravstvenoj ustanovi mogu dopunski da rade u zdravstvenoj ustanovi, odnosno privatnoj praksi i da se time ispravlja

Analize

Forum Farmacija i zdravstvo

Para ni za lek

01. decembar 2008 u 07:39

Ekonomisti često trpe kritike kada upozoravaju da nema novca za svaki lek ili terapiju koji bi se mogli pronaći na tržištu, kao i kad kažu da nije svejedno koji će se od njih izabrati, jer nije neograničen ni novac koji se plaća za lečenje

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.