emg home
RSS

Milosavljević: Zdravstveni sistem je postavljen na noge

20. decembar 2010. | 12:43

Izvor: Beta

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio da je zdravstveni sistem definitivno postavljen na noge i da je izazov za sledeću godinu održavanje dostignutog nivoa.

"Zdravstveni sistem Srbije definitivno je stao na svoje noge i to nije malo dostignuće. 2002. je bio na kolenima, a najveći izazov za sledeću godinu je da uspemo da održimo dostignuto", kazao je ministar novinarima u Beogradu.

On je na skupu na kom su sumirani rezultati rada Ministarstva zdravlja za ovu godinu i izneti planovi za sledeću, naveo da je uspeo ogroman posao vezan za virus novog gripa jer su planovi rađeni s potencijalno najcrnjim scenarijem, a nabavke kao da je u pitanju blaža pandemija.

Ministar je naveo da su ciljevi za sledeću godinu borba protiv korupcije, težnja da pacijent bude u centru zdravstvenog sistema, prevencija i rekonstrukcija kliničkih centara u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu.

"Budžet ministarstva je 35-40 odsto veći nego prethodni jer je više od devet milijardi dinara namenjeno za ulaganja u kliničke centre. Glavni projekat je u završnoj fazi i naredne godine počinju radovi", dodao je Milosavljević.

Prema rečima ministra, višestruko je povećan broj pregledanih žena na mamografu tokom ove godine, zabeležena je niska stopa oboljevanja od tuberkoloze, mnogo je bolja evidencija i kontrola virusa HIV-a, a usvojen je i plan razvoja sistema do 2015.

On je dodao i da će sledeće godine biti rađeno novo istraživanje zdravlja građana i da je veliki izazov uvođenje plaćanja zaposlenih u zdravstvu prema učinku.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi