emg home
RSS

Tema:   Zdravstvo

Zaposleni u rehabilitacionim centrima najavili proteste

28. mart 2012. | broj komentara 0

Sindikati zaposlenih u centrima i specijalnim bolnicama za rehabilitaciju zatražili su danas ukidanje uredbe Vlade Srbije kojom se pacijenti koji sami plaćaju oporavak smatraju turistima, što znači i povećanje cena u tim centrima.

Udruženja: Nedostatak lekova ugrožava zdravlje pacijenata

28. mart 2012. | broj komentara 0

Predstavnici nekoliko udruženja pacijenata navode da je zbog velikih kašnjenja u nabavci lekova i problema u dostupnosti terapije za teške hronične bolesnike ozbiljno ugroženo zdravlje više hiljada građana.

Stanković: Treba razjasniti kako je zaposleno 13.600 radnika

11. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković rekao je da u zdravstvu ima 13.600 radnika čije zapošljavanje nije ugovoreno sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje i da treba razjasniti ko ih je primio i po kojem osnovu.

Ugroženo zdravlje obolelih od bolesti creva zbog nedostatka lekova

6. mart 2012. | broj komentara 0

Zdravlje pacijenata koji boluju od zapaljenskih bolesti creva, a leče se biološkom terapijom ugroženo je pošto je Republički fond za zdravstveno osiguranje prestao da nabavlja lekove koji su im potrebni, saopštilo je Udruženje obolelih od Kronove bolesti i ulceroznog

Antidepresivi na pozitivnoj listi

4. mart 2012. | broj komentara 0

Zavod za zdravstveno osiguranje stavio na pozitivnu listu lekova terapiju antidepresivima, koja će biti u potpunosti finansirana sredstvima fonda, izjavio direktor Zavoda Aleksandar Vuksanović.

Oko 750 firmi duguje za zdravstveno osiguranje

20. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković izjavio je danas da u Srbiji oko 750 firmi duguje za zdravstveno osiguranje, kao i da taj dug prema Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO) sada iznosi oko 84 milijarde dinara.

Šabić: Doneti podzakonska akta u oblasti doniranja organa

9. februar 2012. | broj komentara 0

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić upozorio da je neophodno hitno doneti podzakonska akta u oblasti doniranja organa zbog rizika povrede prava velikog broja ljudi.

Uhapšeno četvoro lekara osumnjičenih za mito od 10.000 evra

6. februar 2012. | broj komentara 0

Policija je danas uhapsila četvoro lekara Opšte bolnice u Užicu osumnjičenih da su tražili i dobili mito od 10.000 evra da bi upućivali pacijente da uzimaju ortopedska pomagala od dve firme, čiji su direktori takođe uhapšeni, rečeno je danas u MUP-u.

Stanković: Potrebna sistemska borba protiv korupcije

27. januar 2012. | broj komentara 0

Ministar zdravlja u Vladi Srbije Zoran Stanković izjavio je danas da suzbijanje kriminala i korupcije u zdravstvu nije stvar samo jednog segmenta drštva, već svih subjekata, uključujući i pacijente.

Uhapšena dvojica ginekologa zbog nezakonitog pobačaja

26. januar 2012. | broj komentara 0

U Beogradu su uhapšeni lekari beogradske Ginekološko-akušerske klinike "Narodni front" D.P (45) i T.K. (52), oumnjičene da su u privatnoj ordinaciji obavili nezakoniti pobačaj trudnoće u 14. nedelji i naplatili 600 evra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih

Stanković: Zbog nestašice bih smenio direktore bolnica

31. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za zdravstvo Zoran Stanković rekao da bi smenio dobar deo direktora zdravstvenih ustanova jer ih smatra odgovornim za nestašicu lekova u bolnicama, ali da to ne može da učini zbog koalicionog dogovora.

Najavljene nove istrage o korupciji u zdravstvu

26. decembar 2011. | broj komentara 0

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević najavio nove istrage o korupciji u zdravstvu.

Stanković: U budžetu nema para za zapošljavanje

23. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za zdravstvo Zoran Stanković izjavio je danas da predloženim budžetom za zdravstvo nisu predviđena sredstava za zapošljavanje 600 medicinskih radnika, iako je to nedavno obećao.

Uskoro novi pravilnik o bolovanjima

20. decembar 2011. | broj komentara 2

Ministarstvo zdravlja do kraja godine treba da usvoji novi pravilnik o bolovanjima kojim je tačno propisano koliko dana bolovanja sleduje za određenu bolest, izjavio je danas direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Aleksandar Vuksanović.

Stanković: Manje plate lekarima koji ne ispune normu

9. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za zdravstvo Zoran Stanković izjavio da će po Zakonu o platama u državnim organima i javnim službama biti smanjene plate lekarima koji ne ispune normu koju odredi zdravstvena ustanova.

Plate u zdravstvu prema rezultatima rada

5. decembar 2011. | broj komentara 0

Plate zaposlenih u zdravstvenim ustanovama zavisiće i od rezultata rada jer je novim sistemom obračuna i isplate zarada uvedeno nagrađivanje, utvrđeno izmenama Zakona o platama u državnim organima i javnim službama koje je Skupština Srbije danas usvojila.

Stanković: Neće biti smanjenja plata za prosečan rad

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković rekao je danas da plate u zdravstvu neće biti smanjene onima koji ispune prosečne rezultate u svojoj matičnoj zdravstvenoj instituciji.

Plate u zdravstvu na osnovu rezultata rada

23. novembar 2011. | broj komentara 0

Izmenama Zakona o platama u državnim organima i javnim službama uvodi se novi sistem obračuna i isplata plata zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, čiji je cilj da se stvore uslovi za nagrađivanje prema rezultatima rada, izjavio je danas ministar zdravlja Zoran Stanković.

Stručnjaci: Definisati zdravstveni paket po stanovniku

16. novembar 2011. | broj komentara 1

Predstavnici Fonda za zdravstveno osiguranje i Lekarske komore Srbije ocenili da je potrebno definisati jedinstven paket zdravstvenog osiguranja po stanovniku u Srbiji u skladu s raspoloživim sredstvima.  

Stanković: Do 1. aprila zaposlićemo 600 nezaposlenih

12. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za zdravstvo Zoran Stanković izjavio da će do 1. aprila sledeće godine biti zaposleno 600 ljudi, različitih nivoa medicinskog obrazovanja, odnosno pet odsto nezaposlenih u zdravstvu.

Ministarka: Istraga o vakcinama se nastavlja

12. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministarka za pravosuđe Snežana Malović izjavila da je u pretkrivičnom postupku o nabavci vakcina protiv novog gripa ispitivana i činjenica da je Jugohemija dva meseca pre raspisivanja tendera preko valjevske firme Detap rezervisala vakcine. 

Stanković: Inicirao sam izmenu propisa o platama trudnica

11. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za zdravstvo Zoran Stanković rekao da je po zahtevu građana inicirao izmenu i dopunu Zakona o zdravstvenom osiguranju da bi trudnicama koje održavaju trudnoću bilo isplaćivano 100 ličnog dohotka, umesto sadašnjih 65 odsto.

Obradović: Glaxove vakcine nisu kupljene zbog uočenih negativnih efekata

10. novembar 2011. | broj komentara 0

Žarko Obradović, ministar za nauku i prosvetu, izjavio za novi broj Ekonom:easta da je Vlada odustala od kupovine dodatnih 1,5 miliona doza od britanske kompanije GlaxoSmithKline zbog negativnih efekata koje je to cepivo pokazalo u primeni u drugim zemljama.

Savet istražuje korupciju u zdravstvu uopšte

9. novembar 2011. | broj komentara 0

Član Saveta za borbu protiv korupcije Danilo Šuković izjavio je danas da se taj savet spornom kupovinom vakcina za grip A (H1N1) bavi u okviru istraživanja korupcije u zdravstvu.

Ministar: Imamo informacije da se za zapošljavanje traži novac

8. novembar 2011. | broj komentara 3

Ministar za zdravstvo Zoran Stanković izjavio da njegovo ministarstvo ima informacije o tome da se za zapošljavanje u zdravstvu traži novac i da nastoji da spreči takve slučajeve.

Analize

Forum Farmacija i zdravstvo

Para ni za lek

01. decembar 2008 u 07:39

Ekonomisti često trpe kritike kada upozoravaju da nema novca za svaki lek ili terapiju koji bi se mogli pronaći na tržištu, kao i kad kažu da nije svejedno koji će se od njih izabrati, jer nije neograničen ni novac koji se plaća za lečenje

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.