emg home
RSS

Tomica Milosavljević podneo ostavku (VIDEO)

28. januar 2011. | 10:29 15:14

Izvor: Emg.rs, Beta

Ministar za zdravstvo Tomica Milosavljević izjavio danas da je premijera Mirka Cvetkovića obavestio da iz duboko ličnih razloga podnosi neopozivu ostavku na mesto ministra za zdravstvo.

Milosavljević je na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da odluku o ostavci nije doneo ishitreno i da je još početkom nedelje o tome obavestio predsednika stranke G17 plus Mlađana Dinkića.

       

On je rekao da je od 19. juna 2002, kad je prvi put stupio na dužnost ministra zdravlja, u vladi Zorana Đinđića, posao ministra smatrao podjednako i profesionalnim izazovom i društvenom obavezom.

“U svakom od formalnih mandata ispred sebe sam postavljao isti cilj, a to je vraćanje poljuljanog i povređenog dostojanstva građana i pacijenata, ali i svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Srbije”, rekao je Milosavljević.

On je rekao da će njegov politički angažman ostati nepromenjen, odnosno da će i dalje biti član G17 plus i član predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije, kao i da će do maja 2012. godine predstavljati evropski region i Srbiju u Izvršnom odboru Svetske zdravstvene organizacije.

Milosavljević je gotovo osam godina na čelu Ministarstva za zdravstvo, s dva manja prekida. Za ministra je prvi put izabran 2002, u vladi Zorana Đinđića, a četvrtu ministarsku zakletvu položio je posle izbora 2008.

   

G17 plus poštuje i razume ostavku Milosavljevića


G17 plus razume i poštuje lični čin ostavke ministra zdravlja Tomice Milosavljevića, a u narednom periodu će odlučivati o njegovom nasledniku na tu funkciju, rekao je funkcioner te stranke Vlajko Senić.

"Pre svega želim da iskažem razumevanje stranke za taj čin i naravno da poštujemo ličnu odluku. Smatramo da je vreme najbolji sudija i da će se pokazati da je Tomica Milosavljević uradio mnogo toga da razrušeni zdravstveni sistem u Srbiji transformiše i stavi ga na noge", kazao je Senić.

Prema rečima Senića, Milosavljević će "ostati u politici, aktivno u G17 plus i Ujedinjenim regionima Srbije, a o eventualnom daljem kadrovskom rešenju predsedništvo stranke će se izjasniti u narednom periodu".

 

NS: Ostavka zakasneli moralni, a ne lični čin

Nova Srbija je ocenila da je ostavka Tomice Milosavljevića zakasneli moralni, a ne lični čin ministra i pozvala i ostale ministre da slede njegov primer. "Ta odluka je za NS zakasneli moralni, a ne lični čin ministra koji je za osam godina ministrovanja upropastio zdravstveni sistem Srbije", navodi stranka.

U saopštenju se ocenjuje da je poslednji trenutak da tužilaštvo istraži i da Milosavljević preuzme odgovornost za uvoz tri miliona vakcina, od kojih je iskorišćeno pet odsto, i zbog toga što je prećutkivao i pravdao brojne lekarske greške i štitio farmaceutsku mafiju.

   

Dačić: Ostavka ne zaslužuje politički komentar


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da ostavka ministra zdravlja Tomice Milosavljevića ne zaslužuje politički komentar i da veruje da ona nema veze sa pričama o rekonstrukciji Vlade.

Dačić je novinarima u pauzi skupa povodom Evropskog dana o zaštiti podataka o poreklu ličnosti rekao da je prema njegoivm saznanjima, Milosavljević podneo ostavku iz ličnih razloga.

   

Udruženje lekara i stomatologa: Zakasnela ostavka


Udruženje privatnih lekara i stomatologa saopštilo je danas da je kasno došlo do ostavke ministra zdravlja Tomice Milosavljevića i da taj čin ne znači mnogo, ako se ne nastavi pokretanjem istraga o aferama u zdravstvu.

"Ostavka je suviše mali čin za sve ono što je bivši ministar uradio zdravstvenim radnicima i celom zdravstvenom sitemu koji je po svim anketama na prvom mestu po korumpiranosti. Posle mnogo skupih promašaja čin ostavke Milosavljevića neće biti potpun bez pokretanja istraga nadležnih organa o aferama u zdravstvu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je odlazak Milosavljevića prilika za bilans rada njegovih saradnika, koji su, kako se kaže u saopštenju, verno i vredno sprovodili apsurdne ideje koje su dovela sve institucije zdravstva u kolaps.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

28. januar 2011. 10:44:25

| Astarta

2

Hvala bogu

28. januar 2011. 15:55:19

| Gledalac

0

Hoces li sa sobom da povedes i direktore koje si postavio da pljackaju po opstim bolnicama,ambulantama,klinickim centrima

28. januar 2011. 15:55:19

| OBRADOVANICLAN

0

VES OSAM GODINA UNAZAD,STO SE ZDRAVSTVA TICE, NISAM CULA LEPSU VEST. NISAM OCEKIVALA DA NAS MINISTAR OVAKO LEPO OBRADUJE.ZAO MI JE STO TO NIJE UCINIO DAVNO DOK JA NISAM POGUBILA ZIVCE NE MOGAVSI DA IZ MALOG MEST DOBIJEM UPUT ZA BEOGRAD A ON JE ZA CETIRI ZIVOTNA VEKA MOG DETETA STIGAO U NEMACKU. OVOM PRILIKOM IZJAVLJUJEM SAUCESCE SVIM ONIM RODITELJIMA KOJI NISU USPELI DA IZLECE DECU U OVAKVOM ZDRAVSTVU VEC SU IH ZAUVEK IZGUBILI. NEKA JE VECNI MIR NJIHOVOJ DECI. TAKODJE MI JE ZAO STO CE ONAJ KO JE VODIO ZDRAVSTVO OTICI OVAKO MIRNO BEZ POSLEDICA ZBOG LOSEG MINISTROVANJA. ALI NEKA NAS SVE TESI A TO JE DA MI LJUDI SMO MOZDA NEMOCNI DA PREMA VIDJENOM SUDIMO ALI IMA KO MOZE. BOG JE VIDEO I NJEGOVA "DELA" I NASE SUZE I ZNAJUCI DA JE PRAVEDAN MIRNA SAM DA CEMO JEDNOG DANA VIDETI I NJEGOVU KAZNU. NAROD JE DAVNO REKAO 'NICIJA NIJE GORELA DO ZORE.

28. januar 2011. 15:55:19

| Umpah Pah

1

Citiram: "U svakom od formalnih mandata ispred sebe sam postavljao isti cilj". -

Tomice pa ti si trebao da glumiš u filmu Rane: "Ja sam uporan dečko" :)

Verujem da ostavka nije laka, uostalom ministri su hirurškim putem vezani za svoje stolice, ali evo Tomica je svetli primer... Bravo. Želim svaki uspeh u daljem poslu

28. januar 2011. 17:18:30

| Milica

0

Bilo bi jos lepse kad bi dali otkaze lekari u valjevskoj bolnici na neurologiji ,ionako ne lece ,vec svojim neljudskim nagadjanjima oko dijagnoza ubijaju ljude. A tek med.sestre ne zasluzuju ni ruzna rec da se o njima napise, a kamoli lepa."Gosp." ministar normalno o tome nece da zna nista i zato veliko mu hvala na ostavci.

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Uhapšena Svetlana Vukajlović

    20. septembar 2011. 18:09 |

  • Dinkić: Vlada potcenjuje drugi talas krize

    09. septembar 2011. 08:09 |

  • Špindeleger: Srbija napredovala na putu ka Evropi

    27. oktobar 2011. 15:10 |