emg home
RSS

Tema:   G17 plus

Počinje primena novog sistema naplate u GSP-u

1. februar 2012. | broj komentara 1

Primena novog sistema za naplatu karata u vozilima Gradskog saobraćajnog preduzeća, Bus plus, počinje danas, a kontrolori će u prvih mesec dana zbog grešaka u proveravanju karata samo upozoravati, ali ne i kažnjavati.

Agencija: Samo šest stranaka objavilo donacije

7. decembar 2011. | broj komentara 0

Samo šest parlamentarnih političkih stranaka objavilo je na svojim sajtovima donacije koje prelaze iznos jedne prosečne zarade, iako su sve obavezne da to urade u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti.

Vučić: SNS će sarađivati i s PUPS-om

10. oktobar 2011. | broj komentara 0

Srpska napredna stranka sarađivaće s mnogima posle izbora, uključujući stranke koje su sad u vladajućoj koaliciji, na primer s Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, rekao je danas zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

Dinkić: Vlada potcenjuje drugi talas krize

9. septembar 2011. | broj komentara 2

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio da Vlada Srbije potcenjuje drugi talas ekonomske krize i da bi moglo biti još otpuštanja ako se ne preduzmu odgovarajuće mere.

Ranđelović: Produženje agonije postojanja G17 plus

13. jun 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Liberalno-demokratske partije Nebojša Ranđelović ocenio da je predlog Ujedinjenih regiona Srbije za izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave samo produženje agonije postojanja G17 plus na političkoj sceni.

Dinkić: U Vladi nema koordinacije

26. maj 2011. | broj komentara 0

Lider Ujedinjenih regiona Srbije i G17 plus Mlađan Dinkić izjavio da u Vladi nema nikakve koordinacije i da se stiče utisak da svako radi za sebe.

Dačić: Kompromis jedino realno rešenje za Kosovo (VIDEO)

16. maj 2011. | broj komentara 1

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je danas da jedino brzo i realno rešenje za Kosovo postizanje kompromisa između Srba i Albanaca i da se on ne zalaže za podelu Kosova, već za razgraničenje.

Dinkić: Ne moram da budem u vladi s naprednjacima

4. maj 2011. | broj komentara 1

Ne moram da budem u vladi s naprednjacima, kaže Mlađan Dinkić, poslanik G17 plus i lider Ujedinjenih regiona Srbije, za novi broj Ekonom:easta koji izlazi sutra.

Wikileaks: Zakon o informisanju uzdrmao Vladu Srbije

4. maj 2011. | broj komentara 0

Stabilnost Vlade Srbije bila je ugrožena u leto 2009. zbog neslaganja u vladajućoj koaliciji o Zakonu o medijima, ali je mogućnost dolaska na vlast naprednjaka sprečila njen pad, proizlazi iz depeše poslate iz Ambasade SAD u SRbiji, koju objavljuje Wikileaks.

Tadić: Ne u koaliciju s bivšim rivalima

27. mart 2011. | broj komentara 1

Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas na Briselskom forumu kako se nada da neće biti u situaciji da posle idućih izbora ponovo razmišlja o koaliciji s bivšim rivalima.

Dinkić: Tražiću u Briselu podršku za kandidaturu Srbije

23. mart 2011. | broj komentara 0

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić sutra će u Briselu pozvati evropske lidere da podrže kandidaturu Srbije za članstvo u Evropskoj uniji, saopšteno je danas iz G17 plus.

Skupština konstatovala ostavku poslanice G17 plus

22. mart 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije konstatovala je danas ostavku poslanice G17 plus Elizabet Paunović, koja će ubuduće biti državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

Verica Kalanović izabrana za zamenicu predsednika G17 plus

20. mart 2011. | broj komentara 0

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović izabrana je danas na sednici Glavnog odbora G17 plus za zamenicu predsednika te stranke na predlog Mlađana Dinkića, saopštio je G17 plus.

Mićunović: Bez "soliranja" u rekonstruisanoj vladi

13. mart - 14. mart 2011 | broj komentara 0

Neophodno je da u funkcionisanju nove, rekonstruisane vlade i parlament pruži podršku Vladi da svako "soliranje" pojedinih ministara i stranaka bude odmah oštro sankcionisano, rekao je predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović u intervjuu za list "Blic".

Konstatovan prestanak mandata Savi Čojčiću iz G17 plus

7. mart 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije danas je, na predlog Administrativnog odbora, konstatovala prestanak mandata poslaniku G17 plus Savi Čojčiću.

Poslanik G17 plus podneo ostavku, mesto za Dinkića

3. mart 2011. | broj komentara 1

Poslanik G17 plus u Skupštini Srbije Sava Čojčić podneo ostavku, rečeno je danas u Administrativnom odboru Skupštine Srbije. Čojčić je ostavku podneo Administrativnom odboru.

Mijatović: Manja Vlada da bi bio smanjen uticaj G17 plus

1. mart 2011. | broj komentara 0

Ekonomista Boško Mijatović ocenio je danas da je suštinski razlog smanjenja broja ministarstava u Vladi minimizacija uticaja ministara iz G17 plus.

Dinkić: Objavljivanje sastava vlade do kraja iduće nedelje (VIDEO)

1. mart 2011. | broj komentara 0

Lider G17 plus Mlađan Dinkić rekao je danas na Kopaoniku da su dogovorena personalna rešenja za rekonstrukcija vlade i da bi sastav vlade trebalo da bude objavljen do kraja iduće nedelje.

Dačić: Još nema dogovora o rekonstrukciji Vlade

27. februar 2011. | broj komentara 2

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio danas da još nema dogovora o rekonstrukcije Vlade Srbije i da lideri tri najveće stranke u vladajućoj koaliciji nisu razgovarali o toj temi.

Cvetković: Bolje izbori nego neefikasna vlada

24. februar 2011. | broj komentara 0

Nije postojao nikakav rezervni plan za slučaj da G17 plus izađe iz Vlade po razrešenju njenog lidera Mlađana Dinkića, izjavio u intervjuu za današnji broj Ekonom:east magazina premijer Mirko Cvetković.

Korać: Javnost je umorna, dobili smo tupost

24. februar 2011. | broj komentara 0

Naša javnost je umorna i niko više ne očekuje ništa ni od čega. Ljudi su rezignirani da se uopšte nešto može promeniti u ovoj zemlji i dobijamo najopasniji proizvod, a to je tupost, izjavio danas predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać.

Poslanički klub URS umesto G17 plus (VIDEO)

23. februar 2011. | broj komentara 0

Predsedništvo Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo je da od sredine marta poslanički klub G17 plus u Skupštini Srbije menja naziv u poslanički klub URS. Predsednik poslaničkog kluba biće Mlađan Dinkić, a zamenik Suzana Grubješić.

G17 traži da Radonjić vrati mandat stranci

22. februar 2011. | broj komentara 0

Pokrajinski odbor G17 plus zatražio je danas da pokrajinski poslanik te stranke Aleksandar Radonjić, koji je prešao u Demokratsku stranku, vrati mandat partiji.

Kolundžija: Personalna rešenja ne smeju ugroziti put u EU

22. februar 2011. | broj komentara 0

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je danas da nijedno personalno rešenje u Vladi, koje bilo koja stranka predloži, ne sme da ugrozi evropski put Srbije.

Cvetković: Rekonstrukcija Vlade moguća do kraja meseca

18. februar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da je moguće da rekonstrukcija Vlade bude obavljena do kraja meseca, što bi podrazumevalo spajanje ministarstava.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.