emg home
RSS

Vučić: SNS će sarađivati i s PUPS-om

10. oktobar 2011. | 13:49

Izvor: Beta

Srpska napredna stranka sarađivaće s mnogima posle izbora, uključujući stranke koje su sad u vladajućoj koaliciji, na primer s Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, rekao je danas zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

On je na konferenciji za novinare kazao da je ta stranka vladajuće koalicije mala, ali da je veoma važna stranka s 2,1 odsto podrške u biračkom telu i da je saradnja s PUPS-om realna. "Poštujemo političku snagu PUPS-a", kazao je Vučić i dodao da je PUPS mnogo manje lagao SNS nego drugi.

SNS će posle izbora sarađivati i sa strankama manjina, posebno Savezom vojvođanskih mađara, koje, kako je naveo, doživljava kao iskrene partnere u budućnosti.

Upitan o saradnji s Demokratskom strankom Srbije, Vučić je kazao da SNS ima korektan odnos s DSS-om i da nisu razgovarali o izbornim savezima.

Na pitanje da li je moguća saradnja SNS-a sa strankom Rasima Ljajića, Vučić je kazao da misli da se Socijaldemokratska partija Srbije opredelila za Demokratsku stranku i G17 plus. Vučić je kazao da nije realna saradnja SNS-a sa G17 plus, a svakako ni s DS-om i Socijalističkom partijom Srbije.

Vučić je predstavio i rezultate istraživanja javnog mnjenja, za koje nije naveo ko je naručilac, a prema kojima SNS ima 36,5 odsto podrške birača, DS 26,3 odsto, LDP 6,4, SRS 6,2 odsto, DSS 5,9, SPS 5,2 odsto, PUPS 2,1, Jedinstvena Srbija 1,7 i Ujedinjeni regioni Srbije 3,1 odsto.

 

DSS samostalno na izbore

Demokratska stranka Srbije će samostalno izaći na izbore, a o evenutalnim koalicijama s drugim strankama pregovaraće pošto budu poznati rezultati izbora, izjavio je danas portparol DSS-a Petar Petković.

On je na konferenciji za novinare rekao da DSS razgovara sa Srpskom naprednom strankom, ali da će o postizbonrim kolacijima moći da se govori tek kad budu završeni izbori. "Nikakav razgovor vlasti i opozicije ne postoji, odnosno vlast uopšte ne želi da razgovara sa opozicijom, pa je onda normalno da DSS razgovara sa opozicijom", rekao je Petković.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi