emg home
RSS

Tema:   Euleks

Kosovo: Uhapšen specijalni tužilac za borbu protiv korupcije

3. april 2012. | broj komentara 0

U Prištini uhapšen jedan od tužilaca Specijalnog tužilaštva Kosova, saopštio Euleks.

Slavica Đukić-Dejanović: Parlamentarni izbori na Kosovu minimum

31. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila danas da je organizovanje parlamentarnih izbora na Kosovu minimum da se čuje glas Srba koji tamo žive.

Novicki: Nema dogovora sa Srbima o slobodi kretanja

13. mart 2012. | broj komentara 0

Portparol Kfora Uve Novicki izjavio je danas da dogovor o slobodi kretanja između Kfora i predstavnika Srba ne postoji i ocenio da je neprihvatljiva njihova želja da diskutuju o rasporedu i načinu kretanja misija na severu Kosova.

Dogovor Srba na severu Kosova i Kfora

9. mart 2012. | broj komentara 0

Odbornici u Skupštini Opštine Zvečan dogovorili su se danas sa predstavnicima Kfora da se do srede prema administrativnom prelazu Jarinje mogu kretati dva ili tri vozila Euleksa jednom dnevno.

Prohodni putevi na severu Kosova

8. mart 2012. | broj komentara 0

Putevi na severu Kosova opet su prohodni, nakon što su Srbi danas uklonili barikade na putu Zubin Potok-Zvečan, a vojnici Kfora se povukli i oslobodili put u Jagnjenici i Žerovnici.

Srbi blokirali Euleksova vozila u Zupču

6. mart 2012. | broj komentara 0

Srbi koji prate kretanje vozila iz južnog dela Kosovske Mitrovice prema prelazu Brnjak zaustavili su oko podne tri vozila Euleksa koja su se, kako su izjavili, uputila ka policijskoj stanici u Zubinom Potoku.

Zaključci Saveta ministara EU o kandidaturi Srbije

29. februar 2012. | broj komentara 0

Prevod zaključaka Saveta ministara s jučerašnjeg sastanka u Briselu na kom je preporučeno da Srbiji bude dodeljen status kandidata za članstvo u EU.

Jeremić: SB UN treba da podrži svoje rezolucije

8. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je danas u Njujorku da su pregovori jedini način za postizanje trajnog rešenja za Kosovo i pozvao Savet bezbednosti da podrži rezolucije koje je usvojio.

Euobzerver: Organizovani kriminal mrlja za rad Euleksa

25. januar 2012. | broj komentara 0

Činjenica da na Kosovu niko od glavnih osumnjičenih za organizovani kriminal nije optužen baca senku na rad Euleksa, a zbog toga i poslanici Evropskog parlamenta upućuju kritike toj misiji, piše danas portal EUobzerver (www.euobserver.com).

Potvrđena optužnica protiv Jevre Pantelića

24. januar 2012. | broj komentara 0

Okružni sud u Kosovskoj Mitrovici potvrdio optužnicu protiv Jevre Pantelića, osumnjičenog da je pripadao kriminalnoj grupi koja je na severu Kosova od sredine maja 2009. do maja 2011. krijumčarila naftu.

Ivanović: Vlast nema dovoljan uticaj na severu Kosova

18. decembar 2011. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović izjavio da je vlast pomalo ispustila iz ruku sever Kosova.

Kamioni s ruskom pošiljkom ušli na Kosovo

16. decembar 2011. | broj komentara 0

Konvoj 27 kamiona sa ruskom pošiljkom za Srbe na Kosovu prešla je jutros administrativni prelaz Jarinje.

Moskva će problem konvoja na Kosovu pokrenuti u Briselu

14. decembar 2011. | broj komentara 1

Rusija namerava da problem blokade humanitarnih konvoja koji nose pomoć za Srbe na Kosovu postavi na današnjem samitu EU-Rusije u Briselu, javila je ruska agencija Itar-Taš.

Onemogućen prolazak Euleksu na severu Kosova

10. decembar 2011. | broj komentara 0

Srbi sa severa Kosova vratili danas vozila Euleksa iz mesta Zupče u Ibarskom Kolašinu zbog, kako su naveli, pristrasnosti i otvorene pomoći Albancima da i na severu Kosova uvedu svoje institucije.

Von Sidov pozdravio pozive Tadića, Jahjage i Tačija

1. decembar 2011. | broj komentara 0

Predednik Političkog odbora Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) Bjorn von Sidov podržao je danas pozive predsednika Srbije Borisa Tadića, predsednice i premijera Kosova Atifete Jahjaga i Hašima Tačija da se zaustavi nasilje na severu Kosova.

Tadić: Jedina nacionalna politika ona koja štiti živote

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas u Banjaluci da je pozvao Srbe na Kosovu da povuku barikade jer je "jedina politika koja štiti nacionalne i državne interese ona koja štiti živote" i istakao da se srpski nacionalni i državni interesi danas "ne

Redžepi: KFOR da odgovori ako se ugrožava život vojnika

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio da bi KFOR, ako su životi njegovih vojnika dovedeni u pitanje, trebalo da odgovori istom merom.  

Ivanović: Rešenje za krizu stanje pre 25. jula

26. novembar 2011. | broj komentara 0

  Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović ocenio da je teško očekivati da će Beograd i Priština postići dogovor za prelaze na severu Pokrajine i naveo da kao jedini izlaz iz krize vidi vraćanje na stanje pre 25.jula.

Predlog EU o zajedničkom nadzoru carinskih prelaza na Kosovu

9. novembar 2011. | broj komentara 0

Iz Evropske unije su Beogradu, Prištini i Euleksu dostavljene varijante mogućeg rešenja za "zajednički nadzor" carinskih prelaza između Kosova i Srbije, kao ključa za stavljanje na snagu onog što je najvažnije - sloboda trgovine i prometa lica i vozila, kao i

Srbi kod Zupča nisu hteli da propuste Euleks

31. oktobar 2011. | broj komentara 0

Srbi koji dežuraju u selu Zupče na putu koji od južne Kosovske Mitrovice vodi ka prelazu Brnjak zaustavili su danas konvoj u kome su, pored vozila Kfora, bili i pripadnici misije Euleks.

Kfor ponovo traži slobodu kretanja za sve misije

28. oktobar 2011. | broj komentara 0

Komandant Kfora Erhard Drevs izjavio je danas da ostaje pri zahtevu da se na severu Kosova obezbedi sloboda kretanja za sve međunarodne misije i građane.

Uklonjeni delovi barikada

27. oktobar 2011. | broj komentara 0

Srbi iz Ibarskog Kolašina uklonili jutros deo barikade na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Ribarić u mestu Zupče, prema administrativnom prelazu Brnjak. Uklonjen je i deo barikade postavljene ka administrativnom prelazu Jarinje, na severu Kosova prema centralnoj Srbiji.

Srbi nude Kforu plan za kretanje po severu Kosova

26. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici četiri srpske opštine sa severa Kosova danas su na sastanku sa komandantima Kfora predložili "oslobađanje jedne saobraćajne trake na određenim putnim pravcima" radi snabdevanja međunarodnih snaga na prelazima Brnjak i Jarinje.

Tadić: Omogućiti nesmetano kretanje Kforu i Euleksu

24. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao predstavnicima kosovskih Srba da je potrebno u najkraćem roku omogućiti normalno snabdevanje Kfora i njegovo nesmetano kretanje i nesmetano kretanje Euleksa po severu Kosova, uz uslov da ne prevozi pripadnike prištinskih institucija, saopštio

Sastanak bez dogovora, za rešenje potreban Beograd

22. oktobar 2011. | broj komentara 0

Sastanak predsednika opština severnog Kosova i čelnika Kfora i Euleksa protekao je i danas bez dogovora, uz zahtev Kfora da se svim misijama na Kosovu omogući bezuslovna sloboda kretanja, izjavio je predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.