emg home
RSS

Tema:   Zoran Đinđić

Simoviću i Kaliniću po 30 godina za ubistvo Đinđića

24. oktobar 2011. | broj komentara 0

Specijalni sud u Beogradu osudio danas pripadnike Zemunskog klana Miloša Simovića i Sretka Kalinića na po 30 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. i time im potvrdio prethodnu presudu.

Presuda Simoviću i Kaliniću u ponedeljak, 24. oktobra

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Presuda članovima "zemunskog klana" Milošu Simoviću i Sretku Kaliniću, optuženim za ubistvo premijera Zorana Đinđića, biće izrečena pred Specijalnim sudom u Beogradu u ponedeljak, 24. oktobra.

Vlasi: Stanje na severu odgovara samo kriminalcima

15. oktobar 2011. | broj komentara 0

Prištinski advokat Azem Vlasi ocenio da stanje na severu Kosova odgovara samo kriminalcima sa obe strane.

Malović: Saznaćemo sve o ubistvu Đinđića

25. septembar 2011. | broj komentara 0

 Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da očekuje da će istraga dati odgovor na pitanje da li je pobuna Jedinice za specijalne operacije (JSO) novembra 2001. bila uvod u ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Đelić: Od državnog značaja da se sazna politička pozadina pobune

21. septembar 2011. | broj komentara 0

Potpredsenik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je danas da je od državnog značaja i u interesu građana da se sazna eventualna politička pozadina pobune Jedinica za specijalne operacije (JSO) novembra 2001. godine.

Jovanović: Kriminalizovali nas politički protivnici

20. septembar 2011. | broj komentara 1

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da nema ničeg spornog u izjavi Miloša Simovića da su Jovanovića i Zorana Đinđića kriminalizovali njihovi politički protivnici, medju kojima Nebojša Čović i Vojislav Koštunica, da bi tako

Popović: Simović je bio jasan - Ćoravi je Nebojša Čović

19. septembar 2011. | broj komentara 0

Čovek koga je Miloš Simović naveo pod nadimkom Ćoki, a koji je navodno naručio ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića je bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović, izjavio je danas advokat porodice Đinđić Srđa Popović podgoričkom radiju Antena M.

Simović: Znam političku pozadinu ubistva Đinđića

12. septembar 2011. | broj komentara 0

Član Zemunskog klana Miloš Simović priznao je danas da je učestvovao u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića u martu 2003. godine i naveo da mu je poznata i politička pozadina ubistva, ali je odbio da o tome govori.

Umro Lorens Iglberger, bivši ambasador SAD u SFRJ

5. jun 2011. | broj komentara 0

Bivši državni sekretar SAD i ambasador SAD u SFRJ Lorens Iglberger umro juče u 81. godini.

Odloženo suđenje Simoviću i Kaliniću

1. jun 2011. | broj komentara 0

Suđenje Milošu Simoviću i Sretku Kaliniću za ubistvo premijera Zorana Đinđića odloženo je danas pred Specijalnim sudom za 12. septembar pošto je sud usvojio zahtev Simovića da mu se omogući više vremena da se upozna s predmetom, a Kalinić odbio da iznese odbranu

Jovanović: Tadić završio ono što smo počeli Đinđić i ja

26. maj 2011. | broj komentara 1

Predsednik Liberalno-demorkatske partije Čedomir Jovanović izjavio da su hapšenjem Ratka Mladića okončani desetogodišnje mučenje i agonija i čestitao predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

Vujačić: Kasno je za podelu Kosova

26. maj 2011. | broj komentara 0

Bivši ambasador Srbije u SAD, član Političkog saveta i Glavnog odbora Demokratske stranke Ivan Vujačić ocenio da inicijativa za podelu Kosova ima slab izgled na uspeh i da više služi za unutrašnjepolitičke potrebe jer su za većinu evropskih zemalja i SAD pregovori o

Ideje Zorana Đinđića aktuelne i danas

25. maj 2011. | broj komentara 0

Dela Zorana Đinđića i danas su aktuelna i primenljiva u svim segmentima društva, rečeno je danas na predstavljanju "Izabranih dela Dr Zorana Đinđića" na Fakultetu političkih nauka (FPN).

Malović: Učiniću sve da se razotkrije Đinđićevo ubistvo

15. maj 2011. | broj komentara 0

Ministarka pravde Snežana Malović najavila je danas u Požarevcu da će učiniti sve da se sprovede istraga o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića, kao i ubistava novinara Dade Vujasinović i Slavka Ćuruvije.

Ministarka uverena u istragu o političkoj pozadini ubistva Đinđića

10. maj 2011. | broj komentara 0

Ministarka za pravdu Snežana Malović uverena je da će biti pokrenuta istraga o pobuni Jedinice za specijalne operacije i političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića.

Simoviću i Kaliniću suđenje 1. juna

4. april 2011. | broj komentara 0

Početak ponovljenog suđenja za ubistvo premijera Zorana Đinđića pripadnicima "zemunskog klana" Milošu Simoviću i Sretku Kaliniću, zakazano je za 1. jun.

Koštunica: Prave satelitsku državu

31. mart 2011. | broj komentara 1

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio na tribini u Kragujevcu da su se u kampanju protiv te stranke i njega pored režimskih medija uključili državni organi, poput Specijalnog tužilaštva.

Specijalni sud i Kaliniću odobrio nova suđenja

15. mart 2011. | broj komentara 0

Specijalni sud odobrio je zahtev člana zemunskog klana Sretka Kalinića da mu ponovo bude suđeno za ubistvo premijera Srbije Zorana Điniđića i za niz ubistava i otmica u predmetu "zemunski klan", potvrdila je danas portparolka suda Maja Kovačević.

Dačić: U zahtevu Tužilaštva nema Koštunice

14. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica nije na spisku od oko 20 ljudi, od kojih policija treba da na zahtev tužilaštva za organizovani kriminal prikupi obaveštenja o pozadini ubistva Zorana

Danas osam godina od ubistva Zorana Đinđića

12. mart 2011. | broj komentara 0

Danas se navršava osam godina od ubistva premijera Srbije i lidera Demokratske stranke (DS) Zorana Đinđića, koji je ubijen ispred sedišta Vlade Srbije 12. marta 2003. godine.

Snežana Malović: Uskoro će se znati ko stoji iza ubistva Điđića

12. mart 2011. | broj komentara 1

Ministarka pravde Snežana Malović rekla je da je "uverena da ćemo uskoro imati potpuno jasnu sliku o tome ko je i uz čiju podršku stajao iza pobune Jedinice za specijalne operacije, koja je bila uvertira u ubistvo prvog demokratskog predsednika vlade Srbije Zorana

Jovanović: saslušanje Vojislava Koštunice nužno i opravdano

11. mart 2011. | broj komentara 0

Lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je danas da ga raduje najava tužilaštva za saslušanje Vojislava Koštunice u vezi sa ubistvom premijera i da tužilaštvo u ovom trenutku ima neophodnu podršku za rasvetljavanje svih događaja koji su okončani ubistvom premijera.

Saslušanje Koštunice zbog Đinđićevog ubistva?

11. mart 2011. | broj komentara 0

Zbog umešanosti u pobunu Jedinica za specijalne operacije i političku pozadinu ubistva premijera Zorana Đinđića protiv Borislava Mikelića, bivšeg predsednika Vlade Srpske Krajine, Milorada Ulemeka Legije, Milorada Bracanovića, viših rukovodilaca DB i pripadnika

Ružica Đinđić: Tadašnja država umešana u Zoranovo ubistvo

11. mart 2011. | broj komentara 2

"Volela bih da dođe do onoga što bi trebalo da rasvetli, i na čemu je zaustavljeno to suđenje - političku pozadinu ubistva. Jer, nije ubijen Zoran Đinđić, već premijer, a očigledno da je postojala umešanost tadašnje države u ovaj zločin. Ali, to su odgovori

Ponavljanje suđenja Milošu Simoviću za ubistvo Đinđića

8. mart 2011. | broj komentara 0

Specijalni sud u Beogradu odobrio je ponavljanje suđenja nekadašnjem pripadniku "zemunskog klana" Milošu Simoviću za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.