emg home

RSS

Odloženo suđenje Simoviću i Kaliniću

01. jun 2011. | 09:30 12:17

Izvor: Beta

Suđenje Milošu Simoviću i Sretku Kaliniću za ubistvo premijera Zorana Đinđića odloženo je danas pred Specijalnim sudom za 12. septembar pošto je sud usvojio zahtev Simovića da mu se omogući više vremena da se upozna s predmetom, a Kalinić odbio da iznese odbranu pre njega.

"Nisam kriv i ne priznajem nijedno delo koje mi se stavlja na teret", rekao je Kalinić i odbio da dalje iznosi odbranu dok to ne učini Simović.

Simović je tražio više vremena da se upozna s predmetom u kom samo transkripti prethodnog suđenja za ubistvo premijera sadrže 10.000 stranica.

Sudija Velimir Lazović rekao je da sudu nije jasno zašto je Simoviću u Okružnom zatvoru u Beogradu omogućeno da proučava predmet samo sat do dva dnevno i zašto zatvor ne postupa po naredbama suda.

Postupak protiv njih dvojice ponovljen je jer su Kalinić i Simović uhapšeni posle više od sedam godina provedenih u bekstvu. Oni su u odsustvu osuđeni na po 30 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera i ta odluka ostaje na snazi sve do izricanja nove pravosnažne presude.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi