emg home
RSS

Tema:   Sretko Kalinić

Kalinić priznao krivicu

6. oktobar 2011. | broj komentara 0

Na početku suđenja Luki Bojoviću, Milošu Simoviću, Sretku Kaliniću i Vladimiru Milisavljeviću, optuženima za više ubistava i pokušaja ubistava, danas je okrivljeni Kalinić pred Specijalnim sudom priznao krivicu.

Simović: Znam političku pozadinu ubistva Đinđića

12. septembar 2011. | broj komentara 0

Član Zemunskog klana Miloš Simović priznao je danas da je učestvovao u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića u martu 2003. godine i naveo da mu je poznata i politička pozadina ubistva, ali je odbio da o tome govori.

Odloženo suđenje Simoviću i Kaliniću

1. jun 2011. | broj komentara 0

Suđenje Milošu Simoviću i Sretku Kaliniću za ubistvo premijera Zorana Đinđića odloženo je danas pred Specijalnim sudom za 12. septembar pošto je sud usvojio zahtev Simovića da mu se omogući više vremena da se upozna s predmetom, a Kalinić odbio da iznese odbranu

Simoviću i Kaliniću suđenje 1. juna

4. april 2011. | broj komentara 0

Početak ponovljenog suđenja za ubistvo premijera Zorana Đinđića pripadnicima "zemunskog klana" Milošu Simoviću i Sretku Kaliniću, zakazano je za 1. jun.

Specijalni sud i Kaliniću odobrio nova suđenja

15. mart 2011. | broj komentara 0

Specijalni sud odobrio je zahtev člana zemunskog klana Sretka Kalinića da mu ponovo bude suđeno za ubistvo premijera Srbije Zorana Điniđića i za niz ubistava i otmica u predmetu "zemunski klan", potvrdila je danas portparolka suda Maja Kovačević.

Ponavljanje suđenja Milošu Simoviću za ubistvo Đinđića

8. mart 2011. | broj komentara 0

Specijalni sud u Beogradu odobrio je ponavljanje suđenja nekadašnjem pripadniku "zemunskog klana" Milošu Simoviću za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

U Budvi ubijen Ivan Šćepanović iz Kraljeva

28. januar 2011. | broj komentara 2

Ivan Šćepanović iz Kraljeva, rođak Budvanina Ivana Delića, kog pojedini mediji dovode u vezu s regionalnim podzemljem, ubijen sinoć u Budvi.

BIA saglasna da se usvoji zakon o otvaranju dosijea

4. septembar 2010. | broj komentara 0

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) u potpunosti je saglasna s tim da bude usvojen zakon o otvaranju dosijea vođenih po političkoj i ideološkoj osnovi, rekao je za današnji Blic šef kabineta direktora BIA Jovan Stojić.

Otvorene istrage protiv Kalinića za tri ubistva

27. avgust 2010. | broj komentara 0

Protiv pripadnika zemunskog kriminalnog klana Sretka Kalinića u Srbiji je otvorena istraga za tri ubistva iz 2004. godine, rekla je danas portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević.

Kalinić izručen Srbiji (VIDEO)

25. avgust 2010. | broj komentara 0

Sretko Kalinić, pripadnik Zemunskog klana, osuđen za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, danas oko 2.00 priveden u Okružni zatvor u Beogradu, izjavila je portarolka Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Zorana Vučićević. Kalinić je u strogoj tajnosti prevezen

Kaliniću 18 meseci zatvora zbog lažnih pasoša

24. avgust 2010. | broj komentara 0

Jedan od osuđenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinjdića Sretko Kalinić osuđen danas u Zagrebu na 18 meseci zatvora zbog posedovanja lažnih hrvatskih pasoša.

Hrvatsko tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Kalinića

19. avgust 2010. | broj komentara 0

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo optužnicu protiv pripadnika Zemunskog klana Sretka Kalinića zbog falsifikovanja dokumenata.

Malović: Kalinić će biti izručen u narednih nekoliko dana (VIDEO)

17. avgust 2010. | broj komentara 0

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izrazila je danas očekivanje da će osuđeni član zemunskog klana Sretko Kalinić biti izručen Srbiji "veoma brzo, u narednih nekoliko dana".

Kalinić se neće žaliti na izručenje Srbiji

13. avgust 2010. | broj komentara 0

Sretko Kalinić odrekao se prava na žalbu na rešenje o izručenju Srbiji i time je postao prvi državljanin Hrvatske koji će biti izručen nekoj drugoj zemlji, a za izručenje je potreban još samo potpis ministra pravosuđa, javlja danas agencija Hina.

Županijski sud odobrio izručenje Sretka Kalinića

11. avgust 2010. | broj komentara 0

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu odlučilo da postoje sve pravne pretpostavke za Kalinićevo izručenje Srbiji, navodi Vjesnik.

Mediji: Kalinić ispitan zbog likvidacije Jevtovića

30. jul 2010. | broj komentara 0

Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu u zatvorskoj bolnici na zahtev Srbije ispitao Sretka Kalinića, osuđenog za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i osumnjičenog za više ubistava.

Kalinić se protivi izručenju Srbiji

15. jul 2010. | broj komentara 0

Jedan od osuđenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, Sretko Kalinić protivi se izručenju Srbiji jer smatra da u Srbiji ne bi imao fer suđenje, saznaje danas agencija Beta u Županijskom sudu u Zagrebu.

Vjesnik: Kalinić nije priznao učešće u krivičnim delima

14. jul 2010. | broj komentara 0

Jedan od osuđenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića Sretko Kalinić u iskazu hrvatskoj policiji nije priznao učešće u krivičnim delima, ali je tražio dogovor u zamenu za informacije, piše zagrebački Vjesnik.

Snežana Malović: Očekujem izručenje Kalinića u narednih mesec dana (VIDEO)

7. jul 2010. | broj komentara 0

Ministarka pravde Snežana Malović očekuje da će u narednih mesec dana Hrvatska izručiti Srbiji pripradnika Zemunskog klana Sretka Kalinića, pravosnažno osuđenog na 40 godina zatvora za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Mediji: Kalinić svedoči o brutalnim ubistvima

3. jul 2010. | broj komentara 0

Sretko Kalinić, osuđen u odsustvu za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, hrvatskim istražiocima već nekoliko dana daje opširne iskaze o brutalnim ubistvima u kojima je učestvovao.

Simović zna političku pozadinu ubistva Đinđića

30. jun 2010. | broj komentara 0

Istraživanje političke pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića moglo bi da bude onemogućeno, jer nepoznate osobe iz BIA ili iz MUP-a Srbije rade na tome da Miloš Simović, nedavno uhapšeni pripadnik klana, ne progovori, rečeno je za „Politiku” u izvorima

Hrvatska i Srbija sutra potpisuju sporazum o izručenju

28. jun 2010. | broj komentara 0

Ministri pravde Srbije i Hrvatske Snežana Malović i Ivan Šimonović potpisaće sutra u Beogradu sporazum o međusobnom izručenju domaćih državljana osumnjičenih ili optuženih za krivična dela organizovanog kriminala i korupcije.

Dačić: Izručenje Kalinića Srbiji u naredna četiri meseca

28. jun 2010. | broj komentara 0

U naredna četiri meseca može se očekivati da Hrvatska izruči pripadnika "zemunskog klana" Sretka Kalinića Srbiji, rekao je danas u Somboru ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Srpsko hrvatski ugovor o izručenju 29. juna

24. jun 2010. | broj komentara 0

Vlada Hrvatske je danas pokrenula postupak za sklapanje ugovora sa Srbijom o međusobnom izručenju svojih državljana radi krivičnog progona ili izvršenja kazne za krivična dela organizovanog kriminala i korupcije.

Kaliniću jednomesečni pritvor zbog falsifikovanja

24. jun 2010. | broj komentara 0

Županijski sud u Zagrebu odredio je danas jednomesečni pritvor Sretku Kaliniću, jednom od osuđenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, potvrdio je agenciji Beta istražni sudija Krešimir Devčić.

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

Šta čeka buduće penzionere

Generacija bez budućnosti

Broj 593

07. oktobar 2011.