emg home
RSS

Malović: Kalinić će biti izručen u narednih nekoliko dana (VIDEO)

17. avgust 2010. | 14:42 16:50

Izvor: Beta

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izrazila je danas očekivanje da će osuđeni član zemunskog klana Sretko Kalinić biti izručen Srbiji "veoma brzo, u narednih nekoliko dana"."Očekujem da će Kalinić biti u Beogradu veoma brzo, u narednih nekoliko dana, a u zavisnosti od bezbednosne procene biće upućen u Okružni zatvor u Beogradu ili u neki zatvor u Srbiji", rekla je Malović novinarima.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog brze i efikasne reakcije ministra pravde Hrvatske Dražena Bošnjakovića koji je ranije danas potpisao rešenje o ekstradiciji Kalinića.

       Ministarska pravde je podsetila da su Srbija i Hrvatska potpisale Ugovor o međusobnom izručivanju optuženih krajem juna u Beogradu i istakla da je ovo prva realizacija tog sporazuma.

"Ovo je doprinos regionalnoj saradnji i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i potvrda stava Srbije i Hrvatske da neće biti sigurne kuće za kriminalce", rekla je Malović.

Na Kalinića je 8. juna na zagrebačkom jezeru u Rakitju pucao Miloš Simović koji je dva dana kasnije uhapšen pri pokušaju ilegalnog prelaska srpsko-hrvatske granice.

Kalinić je pripadnik zemunskog klana i bio je u bekstvu od 2003. godine, nakon ubistva premijera Zorana Đinđića.

Presudom Specijalnog suda od 23. maja 2007. godine Sretko Kalinić je u Srbiji osuđen u odsustvu na 35 godina zatvora za ubistvo premijera Đinđića, a zatim mu je u novembru 2009. godine presuda preinačena na 30 godina zatvora.

Kalinić je 2008. pred Specijalnim sudom kao pripadnik zemunskog kriminalnog klana za više ubistava, otmica i teroristički napad osuđen na 40 godina zatvora. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Pravosuđe, Policija

Ličnosti: Snežana Malović, Sretko Kalinić, Dražen Bošnjaković

Institucije: MUP Hrvatske


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi