emg home
RSS

Mediji: Kalinić svedoči o brutalnim ubistvima

03. jul 2010. | 14:34

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

Sretko Kalinić, osuđen u odsustvu za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, hrvatskim istražiocima već nekoliko dana daje opširne iskaze o brutalnim ubistvima u kojima je učestvovao.

Zagrebački Jutarnji list danas piše da Kalinića, koji je u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici, ispituje zamenik direktora Ureda za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Policiju i zamenika tužioca zaprepašćuju hladnokrvnost, mirnoća i lakoća kojima Kalinić opisuje likvidacije pripadnika srpskog podzemlja Milana Jurišića i Ninoslava Konstatinovića, navodi list.

Ispitivanje će potrajati još nekoliko dana, a onda će njegov iskaz biti prosleđen srpskim tužiocima.

"Prvo smo ga ubili, potom smo mu odrali svu kožu. Potom smo mu odstranili meso, samleli to u mašini za mlevenje mesa, a kosti preekli nožem. Samleveno meso bacili smo u WC šolju, a kosti u reku. Stan smo posle okrečili, ali je na zidovima ostalo tragova krvi", deo je onog što je Kalinić rekao u svom iskazu o Jurišićevom ubistvu u Španiji, navodi Jutarnji list.

Taj deo iskaza se podudara s pečatima u hrvatskom pasošu koji je imao Kalinić koristeći lažni identite.

Prema pisanju tog lista, srpskim forenzičarima su dostavljeni i DNK-nalazi Sretka Kalinića, pa su već sada rešena dva ubistva, a očekuje se da će njegov iskaz pokrenuti i nove istrage.

Jutarnji list navodi i da je Kalinić ispričao da je u avgustu 2008. trebalo da likvidira Ivana Delića, kuma Brane Mićunovića, u budvanskom kafeu Palma. Umesto Delića ubio je mladića iz Pljevalja koji je sedeo za stolom, a života ga je stajalo to što je nosio istu majicu kao Delić, piše Jutarnji list.

Na Kalinića je 8. juna na zagrebačkom jezeru u Rakitju pucao Miloš Simović, koji je dva dana kasnije uhapšen prilikom pokušaja ilegalnog prelaska srpsko-hrvatske granice.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Borba protiv organizovanog kriminala

Ličnosti: Zoran Đinđić, Miloš Simović, Sretko Kalinić, Milan Jurišić, Ninoslav Konstatinović, Ivan Delić, Brana Mićunović

Institucije: Ured za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi