emg home

RSS

Vukašin Obradović novi predsednik NUNS-a

03. jul 2010. | 14:55

Izvor: Beta

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vranjske Vukašin Obradović izabran danas za novog predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Obradović je na vanrednoj izbornoj skupštini NUNS-a u Beogradu bio jedini kandidat, a izabran je sa 139 glasova od ukupno 145 članova skupštine koji su iskoristili pravo glasa.

On je do sada obavljao funkciju potpredsednika i vršioca dužnosti predsednika NUNS-a pošto je Đorđe Vlajić 2. juna podneo neopozivu ostavku.

Obradović je rekao da će prioritet u radu NUNS-a biti usvajanje medijske strategije jer će to, kako je naveo, opredeliti medijsku scenu u narednih 10 godina i uticati na sudbinu novinara.

Medijska strategija mora imati jasne stavove koji neće biti podložni izmenama i uticajima, rekao je Obradović i dodao da će ona obuhvatiti i paket zakona koji će uz druga rešenja regulisati medijsku scenu.

Jedan od ciljeva NUNS-a biće i rešavanje problema u sudskoj praksi i njeno ujednačavanje sa evropskom jer je, prema oceni Obradovića, sudska praksa u Srbiji postala opasna za medije i novinare.

Prema njegovim rečima, NUNS će i dalje nastojati da štiti profesionalna i socijalna prava novinara i da poboljša položaj lokalnih medija.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji, Imanovanja

Ličnosti: Đorđe Vlajić, Vukašin Obradović

Institucije: Nezavisno udruženje novinara Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi