emg home
RSS

Tema:   Nezavisno udruženje novinara Srbije

UNS: Vlada ne želi da reši problem vlasništva u medijima

11. avgust 2011. | broj komentara 0

Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović ocenila je danas da od Vlade Srbije zavisi da li će se država povući iz vlasništva u medijima, jer ona kreira političku volju.

Skupština EFN-a u Beogradu

15. jun 2011. | broj komentara 0

Skupština Evropske federacije novinara počinje danas u Beogradu, a skupu će prisustvovati oko 80 predstavnika novinarskih udruženja i sindikata iz zemalja Evropske unije i regiona.

U Jagodini otkrivena bista novinara Milana Pantića

11. jun 2011. | broj komentara 0

Na gradskom trgu u Jagodini danas je otkrivena spomen-bista novinara Milana Pantića, dopisnika Večernjih novosti iz tog grada, koji je, na današnji dan, pre 10 godina, ubijen ispred svog stana.

Napadnuti novinarka i fotoreporter Kurira

12. maj 2011. | broj komentara 0

List Kurir saopštio da su njegovi novinarka Ivona Palada i fotoreporter Damir Dervišagić fizički napadnuti juče u Srbobranskoj ulici u beogradskom naselju Ledine dok su bili na zadatku.

Kućni pritvor napadačima na snimatelja B92

9. maj 2011. | broj komentara 0

Tri napadača na snimatelja B92 Boška Brankovića osuđena danas na kazne kućnog zatvora i uslovne kazne pred Prvim osnovim sudom u Beogradu.

Protest zbog angažovanja Milijane Baletić na RTV-u

8. maj 2011. | broj komentara 0

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine ocenili skandaloznim pojavljivanje novinarke Milijane Baletić u ulozi autorke i scenaristkinje emisije na Radioteleviziji Vojvodine.

Međunarodni dan slobode medija

3. maj 2011. | broj komentara 0

U Srbiji se danas obeležava 3. maj, Međunarodni dan slobode medija. Novinarska udruženja ukazuju na ugroženost slobode izveštavanja i sve veće siromaštvo medija i novinara.

NUNS pozvao novinare da potpišu inicijativu REKOM-a

3. maj 2011. | broj komentara 0

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozvalo svoje članove i građane Srbije i regiona da potpišu inicijativu za formiranje Regionalne komisije za utvrdjivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru SFRJ.

OEBS: Brinu napadi na nezavisne medije

2. maj 2011. | broj komentara 0

Srbija je na dobrom putu u pogledu uspostavljanja pravnog okvira za slobodne medije, ali su napadi na nezavisne medije zabrinjavajući, izjavila predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović povodom Međunarodnog dana slobode medija 3. maja.

RTV Smederevo od jutros u štrajku

26. april 2011. | broj komentara 0

Zaposleni u Radio-televiziji Smederevo od jutros su u štrajku. Zaposleni traže isplatu zarada od početka godine.

Protokol o saradnji u izradi medijske strategije

18. april 2011. | broj komentara 0

Ministar za kulturu Predrag Marković i predstavnici šest medijskih udruženja potpisali danas protokol o saradnji koji precizira korake za izradu nacrta medijske strategije.

Danas 12 godina od ubistva Slavka Ćuruvije

11. april 2011. | broj komentara 0

Kolege, rodbina i prijatelji položili su danas venac i odali počast novinaru Slavku Ćuruviji na mestu gde je pre 12 godina ubijen u Svetogorskoj ulici u Beogradu i pozvali nadležne da rasvetle taj zločin.

Urednik Čačanskih novina osuđen da plati 100.000 dinara

29. mart 2011. | broj komentara 0

Nezavisno udruženje novinara Srbije duboko zabrinuto novom presudom Osnovnog suda u Čačku kojom je, po tužbi Velimira Ilića za klevetu, direktor i odgovorni urednik Čačanskih novina Stojan Marković osuđen za krivično delo klevete na novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Ministar: Uskoro poziv za razgovor o medijskoj strategiji

23. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković rekao je danas da će novinarskim udruženjima i asocijacijama medija biti upućen poziv za razgovor o nastavku izrade medijske strategije.

Bez posla 400 zaposlenih u medijima

3. februar 2011. | broj komentara 0

U najvećim medijima u Srbiji u toku su otpuštanja velikog broja novinara i drugih zaposlenih, a prema nezvaničnim informacijama, očekuje se da će ukupno bez posla ostati oko 400 medijskih radnika.

NUNS zabrinut zbog visokih odštetnih zahteva od medija

26. januar 2011. | broj komentara 0

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo da je zabrinuto učestalom praksom biznismena da nezadovoljstvo izveštavanjem medija iskaljuju tužbama sa astronomskim odštetnim zahtevima.

Završeno saslušanje svedoka u sporu NUNS-UNS

11. januar 2011. | broj komentara 0

Iskazom Milana Vlajčića danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu završeno saslušanje svih pozvanih svedoka u ponovljenom suđenju po tužbi Nezavisnog udruženja novinara Srbije protiv Udruženja novinara Srbije za podelu zgrade Doma novinara Srbije u centru Beograda.

NUNS kritikovao Pres

30. decembar 2010. | broj komentara 0

Nezavisno udruženje novinara Srbije ponovo apelovalo na medije da se u izveštavanju o tragičnim događajima pridržavaju etike novinarske profesije.

Pajtić: Nismo promenili stav o Dnevniku

9. decembar 2010. | broj komentara 0

Premijer Vojvodine Bojan Pajtić izjavio da pokrajinska vlada i dalje smatra da zaposleni u listu Dnevnik treba da budu vlasnici 55 odsto preduzeća Dnevnik Vojvodina pres, koje izdaje taj dnevni list.

OEBS za javni dijalog o medijskoj strategiji

7. decembar 2010. | broj komentara 0

Šef Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji, ambasador Dimitrios Kipreos, pozvao danas, posle sastanka s predsednicima pet najvećih medijskih udruženja, na pravovremen i javan dijalog o medijskoj strategiji Srbije.

Nadežda Gaće: Tužilaštvo prikuplja dokaze protiv ratnih huškača

30. novembar 2010. | broj komentara 1

Bivša predsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije Nadežda Gaće izjavila da Tužilaštvo za ratne zločine radi na prikupljanju dokaza u slučaju novinara, bivših ratnih huškača.

NUNS: Alo prekršio Kodeks i obmanuo javnost

1. novembar 2010. | broj komentara 0

Nezavisno udruženje novinara Srbije upozorilo javnost da je dnevni list Alo grubo prekršio Kodeks novinara Srbije i obmanuo javnost najavom na naslovnoj "Policajac, žrtva gej-parade, bori se za život!".

Pančić: Voleo bih da se etika u novinarstvu podrazumeva

26. oktobar 2010. | broj komentara 0

Novinar Teofil Pančić, dobitnik 20. nagrade za etiku i hrabrost Dušan Bogavac, izjavio je danas u Nezavisnom udruženju novinara Srbije da bi voleo živi u zemlji u kojoj se etika u novinarstvu podrazumeva, a hrabrost nije previše potrebna.

Novinarska udruženja i asocijacije o medijskoj strategiji

14. oktobar 2010. | broj komentara 0

Povlačenje države iz vlasništva nad medijima, javnost vlasništva, zabrana monopola i ravnopravan tretman svih medija ključni principi oko kojih su se u raspravi o medijskoj strategiji saglasili novinarska udruženja i asocijacije.

Konsultantske veze državnih funkcionera

30. avgust 2010. | broj komentara 0

U poslednjih osam godina Agencija za privatizaciju je isplatila četiri milijarde dinara (40 miliona evra) budžetskog novca raznim konsultantskim i revizorskim kućama. Za to vreme sa Agencijom su sarađivale 43 ovakve firme, a četvrtina ukupne sume otišla je u svega četiri

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

Kuda "carinski rat na Kosovu" vodi Srbiju

Povratak u prošlost

Broj 585-586

04. avgust 2011.