emg home
RSS

Tema:   Ujedinjene nacije

Beograd na nabavkama uštedeo više od milijardu dinara

9. april 2012. | broj komentara 0

Uprava za javne nabavke uručila Gradu Beogradu priznanje za uspešnu reformu sistema javnih nabavki, koja je u poslednje tri godine gradskoj kasi uštedela više od milijardu dinara.

Vesna Pusić: Hrvatska će podržati Litvaniju, ne Jeremića

21. mart 2012. | broj komentara 0

Ministarka Hrvatske za spoljne i evropske poslove Vesna Pusić izjavila da će Hrvatska podržati kandidata Litvanije za predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.  

UN: Zločine u Libiji činili i Gadafijeve snage i ustanici

14. mart 2012. | broj komentara 0

Istraga komisije Ujedinjenih nacija utvrdila da su tokom prošlogodišnjih sukoba u Libiji zločine protiv čovečnosti i ratne zločine počinile i snage tadašnjeg lidera Moamera Gadafija, ali i oni koji su se borili protiv njih.

U Homsu ubijeno najmanje 47 žena i dece

12. mart 2012. | broj komentara 0

Nacionalni sirijski savet traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija pošto je objavljeno da je u Homsu ubijeno skoro 50 žena i dece.

Odalović: Istraga o trgovini organima vodi ka tri adrese

4. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Komisije za nestale Veljko Odalović ocenio da put u istrazi trgovine ljudskim organima na Kosovu vodi ka međunarodnoj zajednici i vlastima Kosova i Albanije.

Jeremić: Zabraniti uzimanje ljudskih organa

29. februar 2012. | broj komentara 0

Srbija je spremna da pod okriljem Ujedinjenih nacija inicira pregovore koji bi doveli do zabrane uzimanja i krijumčarenja ljudskih organa, tkiva i ćelija, rekao danas u Ženevi ministar za spoljne poslove Vuk Jeremić.

Srbija potpisala protokol o pravima dece

29. februar 2012. | broj komentara 0

Dvadeset zemalja, među njima Srbija, juče u Ženevi potpisalo novi protokol o Konvenciji o pravima dece, koji daje mogućnost deci da se obrate Ujedinjenim nacijama u slučaju sudskog spora u svojoj zemlji.

Navi Pilaj: U Siriji počinjeni zločini protiv čovečnosti

14. februar 2012. | broj komentara 0

Komesarka Ujedinjenih nacija za ljudska prava Navi Pilaj ocenila da su u Siriji od početka sukoba u martu 2011. zabeleženi zločini protiv čovečnosti koje je počinila vlast.

Srbija traži blokadu novca od kosovskih privatizacija

13. februar 2012. | broj komentara 0

Srbija traži blokadu 400 miliona evra od privatizacije preduzeća na Kosovu, piše Politika.

Jeremić: SB UN treba da podrži svoje rezolucije

8. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je danas u Njujorku da su pregovori jedini način za postizanje trajnog rešenja za Kosovo i pozvao Savet bezbednosti da podrži rezolucije koje je usvojio.

Komšić: Neću podržati kandidaturu Jeremića u UN

2. februar 2012. | broj komentara 0

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio da neće podržati kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Ban Ki Mun: Napetosti utiču na dijalog i EU integracije

1. februar 2012. | broj komentara 0

Napeta situacija na severu Kosova umnogome utiče na dijalog Beograda i Prištine i razgovore o evropskoj perspektivi regiona, ocenio generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun u novom izveštaju o situaciji na Kosovu.

Policija u zgradi UN zaplenila 16 kilograma kokaina

27. januar 2012. | broj komentara 0

Njujorška policija zaplenila pošiljku sa 16 kilograma kokaina u centru Ujedinjenih nacija za primanje pošte, rekao portparol policije Pol Braun.

Davos: Poziv na koordinisanu borbu protiv sajber-kriminala

26. januar 2012. | broj komentara 0

Državni zvaničnici i privredni lideri založili su se danas u Davosu za sprovođenje usklađene međunarodne akcije u cilju eliminisanja sajber-kriminala i naveli žaljenje što zemlje odugovlače po tom pitanju.

Cvetković razgovarao sa izvestiocem PS SE

19. januar 2012. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković rekao danas u razgovoru sa izvestiocem Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za situaciju na Kosovu Bjernom fon Sidovim da je za Srbiju jedino prihvatljivo statusno neutralno angažovanje Saveta Evrope na Kosovu, u skladu s rezolucijom 1244.

Srbija postala pridružena članica CERN-a

10. januar 2012. | broj komentara 0

Srbija je danas postala pridružena članica Evropske organizacije za nuklearna istraživanja, a sporazum o pridruživanju potpisali su u Ženevi predsednik Srbije Boris Tadić i direktor CERN-a Rolf-Diter Hojer.

Jeremić: Savet bezbednosti UN da deluje bez oklevanja

29. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić pozvao Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da bez oklevanja preduzme korake i osigura da se više ne ponove jednostrane nasilne akcije na Kosovu.

Bramerc: Nastavljamo borbu zajedno

8. novembar 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević razgovarali su danas u Beogradu o jatacima haških begunaca i problemima u zaštiti svedoka, izjavio je portparol srpskog tužilaštva Bruno Vekarić i dodao kako je Bramerc posle

Zabrinutost za branioce ljudskih prava

2. novembar 2011. | broj komentara 0

Branioci ljudskih prava u Srbiji izloženi su fizičkom nasilju, medijskim napadima i država mora da istraži sve pretnje i akte nasilja protiv njihm javno, brzo i efikasno, rečeno danas na skupu o braniocima ljudskih prava.

Ban Ki Mun poziva Prištinu i Beograd da reše probleme

17. oktobar 2011. | broj komentara 0

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun pozvao Prištinu i Beograd da dijalogom reše probleme, posebno na administrativnim prelazima na severu Kosova.

UN: Srbija promoviše ljudska prava i pridaje im značaj

6. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ujedinjene nacije pripremaju niz akcija koje će svetu poslati signal da je Srbija zemlja koja pridaje značaj ljudskim pravima i promoviše ih, najavio je danas stalni koordinator UN u Srbiji Vilijam Infante.

Bajatović: Srbija će tražiti istragu UN o incidentima

1. oktobar 2011. | broj komentara 0

Srbija će tražiti od Ujedinjenih nacija da sprovede istragu o najnovijim incidentima na administrativnom prelazu Jarinje, najavio sinoć predsednik Odbora Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost Dušan Bajatović nakon dvoipočasovne sednice tog tela.

Jeremić: Srbija za dijalog, na Kosovu ugrožen mir

16. septembar 2011. | broj komentara 1

Ministar inostranih poslova Vuk Jeremić izjavio noćas u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija da su mir i bezbednost na Kosovu ugroženi namerama za nasilno i nelegitimno uvođenje uprave vlasti u Prištini na severu Pokrajine.

Više od 100 delegacija na konferenciji Pokreta nesvrstanih u Beogradu

3. septembar 2011. | broj komentara 0

Zvaničnici više od 100 država okupiće se u ponedeljak i utorak u Beogradu na ministarskom sastanku Pokreta nesvrstanih.

Jeremić: Razočaravajuće što SB UN nije osudio jednostrane akte

30. avgust 2011. | broj komentara 0

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić razočaren je što Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija na sednici o Kosovu nije usvojio izjavu kojom bi osudio jednostrane akte Prištine.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.