emg home

RSS

Vlasi: Stanje na severu odgovara samo kriminalcima

15. oktobar 2011. | 13:41

Izvor: Beta

Grad: Priština

Prištinski advokat Azem Vlasi ocenio da stanje na severu Kosova odgovara samo kriminalcima sa obe strane.

"Postaje sasvim jasno da su za događaje na severu zaslužne kriminalne strukture. Prelazi Brnjak i Jarinje su bili mesta na kojima je i sa jedne i sa druge strane stvorena 'siva zona', koja je odgovarala svima, i Srbima i Albancima", rekao je Vlasi u intervjuu za informativni portal Autonomija.

Prema njegovim rečima, tajkuni i biznismeni i sa srpske i sa albanske strane još imaju veliku ulogu u političkom životu. "Kad dođje vreme izbora, oni finansiraju političke partije, njihove kampanje i kandidature. Situacija je ista u obe države, bez izuzetka. Posle, zauzvrat, traže deo kolača", naveo je Vlasi.

On je rekao da su se privrednici iz Srbije hvatali za glavu kad su blokirani Brnjak i Jarinje jer je tržište Kosova za njih veliko i dragoceno, pošto tu cirkuliše roba u vrednostima koje se kreću i do 400 milona evra. "Nikome u Srbiji nije u interesu da izgubi takvo tržište", ocenio je Vlasi.

Prema njegovim rečima, današnja politika Srbije veoma liči na Miloševićevu politiku, samo što je obučena u evropejsko odelo. On je ocenio da predsednik Srbije Boris Tadić nema snage da se odmetne od politike koju je sačinila Srpska akademija nauka i umetnosti.

Vlasi je ispričao kako se 1999. sreo s Tadićem u hotelu Duga u Rožaju, na inicijativu tadašnjeg lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića, kako bi bio napravljen kontakt Albanaca i Srba, s ciljem makar minimalnog približavanja dva naroda posle svih užasa koji su se desili. On je naveo da je preko Tadića poručio Đinđiću da bi bilo dobro da se zajednički postavi pitanje nestalih lica, kako bi se odnosi Srba i Albanaca malo otkravili i dodao da od toga nikad nije bilo ništa.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Boris Tadić, Zoran Đinđić, Azem Vlasi


Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi

  • Tadić: Samo politika promena donosi glasove

    11. decembar 2011. 20:12 |

  • Tadić: Podela Kosova nije realna

    20. decembar 2011. 09:12 |

  • Merkel: Srbija da ispuni zahteve koje sam iznela u avgustu

    19. decembar 2011. 14:12 |