emg home
RSS

Milosavljević: Farmaceutski sistem po visokim standardima

10. novembar 2010. | 09:48

Izvor: Emg.rs

Farmaceutski sistem unutar zdravstvenog sistema danas u Srbiji radi po visokim standardima, a zakonodavstvo u oblasti lekova je takvo da Srbija ne bi morala da promeni nijedno slovo kad bi sutra ušla u Evropsku uniju, rekao je ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

On je otvarajući konferenciju Farmacija i zdravstvo u jugoistočnoj Evropi, u organizaciji Ekonom:east Media Group, rekao da sve zemlje jugoistočne Evrope teže tome da dostignu što više standarde u zdravstvu i da koriste najbolje primere iz EU. “Za građane Srbije koji su preživeli situacije da lekove ne nalaze u apotekama, već na ulici, spektakularno je govoriti u standardima koji danas postoje u oblasti proizvodnje, veletrgovine i maloprodaje lekova”, kaže Milosavljević.

Milosavljević je podsetio da je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu zdravstveni sistem Srbije rangiran na 46. mestu, što je najbolje mesto koje neki sistem zauzima u međunarodnim okvrima. “Farmacija je deo tog sistema i deo razloga za taj rezultat je to što je tržište lekova bolje uređeno nego ranije”, rekao je on.

Govoreći o hapšenjima u akciji kraba, on je rekao da je ovog meseca stupio na snagu stroži pravilnik koji reguliše odnos lekara i farmaceuta.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Farmacija, Zdravstvo, Akcija kraba

Ličnosti: Tomica Milosavljević

Kompanije: Farmacija

Događaji: Farmacija i zdravstvo u jugoistočnoj Evropi


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi