emg home
RSS

Milosavljević: Dinkić ne ruši Vladu preko mene

29. januar 2011. | 12:29 15:34

Izvor: Politika, Beta

Ministar za zdravstvo u ostavci Tomica Milosavljević kaže da njegova ostavka nije pokušaj predsednika G17 plus i ministra za ekonomiju Mlađana Dinkića da sruši Vladu.

"To sigurno nije povod za ostavku. Odlazak jednog ministra u odnosu na veliki broj ministara kojih ima u svakoj vladi je relativno lak problem, on bude zamenjen", kazao je Milosavljević za Politiku.

Milosavljević je naveo da ne postoji neposredan povod za ostavku i da razlozi nisu političke prirode. "Hvala bogu, zdrav sam, nema nikakvih sukoba u koaliciji i nema nikakvih istraga o mom radu, koliko ja znam", rekao je Milosavljević.

Kako je naveo, ostavkom je hteo da pokaže da nije stopostotno političar, već da je njegova profesija, pre svega, lekarska i profesorska.

Milosavljević je rekao da će u politici ostati kao član G17 plus i član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije i da će nastaviti da predstavlja evropski region i Srbiju u Izvršnom odboru Svetske zdravstvene organizacije do maja 2012.

Milosavljević smatra da nasledniku ostavlja zdravstveni sistem koji je mnogo uređeniji i održiv u odnosu na 2002, kad je postao ministar.

   

Bradić: Razgovori o novom ministru tek predstoje

Funkcioner G17 plus Nebojša Bradić izjavio je danas da u toj stranci nije bilo razgovora o nasledniku Milosavljevića i da oni tek predstoje. Bradić, ministar za kulturu, nije želeo da komentariše ostavku svog kolege iz stranke ocenjujući da je o tome dovoljno rečeno.

"Stvari su okrenute prema budućnosti, treba da gledamo ono što dolazi i moje je mišljenje da treba sačekati odluku Predsedništva G17 plus", rekao je Bradić novinarima.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Zdravstvo, Ostavke

Ličnosti: Mlađan Dinkić, Tomica Milosavljević, Nebojša Bradić

Institucije: G17 plus, Svetska zdravstvena organizacija, Ujedinjeni regioni Srbije


Unesite tekst komentara:

31. januar 2011. 11:15:09

| vojvodjanka

0

Doveo si nas zdr. radnike do samog dna egzistencije i oduzeo nam pravo glasa na radnim mestima.Pacijenti jos uvek ne mogu da zakazu preglede u kracem roku, skinuta je masa lekova sa pozitivne liste, nijedna afera nije razresena...Ti naduvani egoisto sumnjam da si otisao praznih saka i poveo i svoju rodbinu sa sobom koju si zaposlio...Dok se te stvari ne razrese nema mira za nas...Imas na licu djon umesto obraza!

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi