emg home

RSS

Novinarka uzela obezbeđenje posle incidenta s članom SRS-a

10. avgust 2010. | 16:30

Izvor: Tanjug

Grad: Kuršumlija

Predsednik Opštine Kuršumlija Goran Bojović, član Nove Srbije, izvinio se danas novinarki B92 i agencije Beta Ljiljani Danilović zbog verbalnog napada jednog od odbornika Srpske radikalne stranke. Predstavnici radikala negirali da je incidenta bilo, a novinarka angažovala obezbeđenje.

Ljiljana Danilović je danas pozvana na razgovor u kancelariju zamenika predsednika Opštine Zorana Lakića, koji je i funkcioner SRS-a, a na razgovor je otišla sa obezbeđenjem koje je angažovala, navodeći da se posle pretnji koje joj je uputio odbornik radikala Branislav Miljković ne oseća bezbedno.

"Pošto se ispred zgrade Opštine dogodio incident, odbornik SRS-a Branislav Miljković je, uperivši prst prema meni, rekao da ću tek videti ko je on i ko su radikali. Ni posle četiri dana od tog događaja SRS iz Kuršumlije se nije ogradio od incidenta, moja bezbednost je ugrožena i prinuđena sam da u zgradu Opštine ulazim isključivo u pratnji obezbeđenja", kazala je Ljiljana Danilović.

Lakić je na razgovoru s novinarkom ponovo negirao da se incident dogodio i izjavio kako je nezadovoljan načinom izveštavanja sa sednice Skupštine Opštine Kuršumlija u subotu, kad je promenjena vladajuća većina.

Ljiljana Danilović je najavila da će aktivnosti lokalnih vlasti i dalje pratiti u prisustvu obezbeđenja dok opštinski funkcioneri iz redova SRS-a ne daju garancije za bezbednost svih novinara u Kuršumliji.

Odbornik SRS-a Branislav Miljković verbalno je napao novinare zbog priloga objavljenog na TV B92, a na kom se vidi kako je Zoran Lakić iz iste stranke odgurnuo sekretara opštine sa govornice.

Miljković je tada kazao da to nije smelo da bude objavljeno, a zatim je fizički pokušao da se obračuna s novinarima, ali su odbornici i građani sprečili teži incident.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Politika, Mediji

Ličnosti: Goran Bojović, Zoran Lakić, Branislav Miljković, Ljiljana Danilović

Institucije: Nova Srbija, Srpska radikalna stranka, Opština Kuršumlija

Kompanije: Politika


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi