emg home

RSS

DSS traži ostavke Tadića i Cvetkovića

30. septembar 2010. | 12:26

Izvor: Beta

Poslanici Demokratske stranke Srbije (DSS) u Skupštini Srbije zatražili su danas od predsednika i premijera, Borisa Tadića i Mirka Cvetkovića, da podnesu ostavke jer nisu poštovali odluke parlamenta o Kosovu i Metohiji.

Postavljajući poslanička pitanja, šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić je pozvao Tadića i Cvetkovića da odgovore kada će podneti ostavku jer nisu poštovali minimum onoga na šta su se obavezali u parlamentu kada je reč o Rezoluciji usvojenoj u Generalnoj skupštini UN.

Aligrudić je rekao da su se Tadić i Vlada Srbije u parlamentu obavezali da će štititi teritorijalni integritet, a da to nisu poštovali kada su u dogovoru sa Evropskom unijom predložili rezoluciju u UN.

Šef poslaničke grupe Srpska radikalne stranke Dragan Todorović ponovo je protestovao što još nije dobio odgovore o privatizaciji Luke Beograd i Večernjih novosti koje postavlja iz skupštinske klupe već mesecima.

Protestovao je i zamenik šefa poslaničke grupe Nove Srbije Miroslav Markićević, jer skoro tri meseca nije dobio odgovor ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića o troškovima diplomatskih predstavništava Srbije u Norveškoj, Ukrajini i Francuskoj.

Markićević je pitao Jeremića koliko su koštala "njegova uzaludna putovanja po svetu u protekle dve godine".

Poslanik Liberalno demokratske partije Zoran Ostojić rekao je da postoje perfidne najave poskupljenja, među kojima i cene gasa, koje potiču zbog monopolskog položaja i upitao po kojoj ceni Srbija uvozi gas.

Posle poslaničkih pitanja parlament je počeo vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu je odluka o izboru članova skupštinskih odbora koji imaju manje od 17 članova.

Početak sednice obeležio je oštar protest poslanika LDP-a koji smatraju da je ta odluka, koju je predložila predsednica parlamenta, protivna Zakonu o skupštini i Poslovniku o radu parlamenta.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

30. septembar 2010. 15:19:30

| Predrag

1

Ako zele da sacuvaju barem minimum dostojanstva, trebali bi da podnesu ostavke ! Na zalost to se nece dogoditi, oni su gori od Milosevica (u najcrnjim danima). Za ove dve godine, unistena je i pomisao na demokratiju zahvaljujuci alavosti pojedinih ministara i politickih stranaka koje bi da vladaju Srbijom. Kad oni sidju sa vlasti nije ih briga u kakvom haosu ce ostaviti zemlju. Da je pravde kazna ne bi bila samo na izborima vec bi neko morao da odgovara pred nasim sudovima za nepostovanje zakona i Ustava Srbije.

30. septembar 2010. 15:54:25

| Maki

1

A,šta mislite da da su ostali na vlasti DSS ili neki drugi iz opozicije?
Kako bi nam sada Srbija izgledala i sa kime bi ratovali?

30. septembar 2010. 23:25:42

| PATRIOTA

0

- Ovo je stvarno prelomni trenutak za demokratiju u SRBIJI.
- Tadic i Cvetkovic su prekrsili Ustav. Ovde se ne radi ko je koja partija nego da li Predsednik i Premijer postuju Ustav.
- Videcemo kako nove SUDIJE rade svoj posao.
- Zato ostavke, bez odlaganja !!!

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Buzek: Neophodno nastaviti dijalog s Prištinom

    03. novembar 2011. 12:11 |

  • Tadić-Basesku: Rumunija će nastaviti da podržava Srbiju

    01. novembar 2011. 19:11 |

  • Novi bilans zemljotresa u Turskoj 264 poginula

    24. oktobar 2011. 12:10 |