emg home

RSS

Velike gužve na biračkim mestima na severu Kosova

06. maj 2012. | 14:53

Izvor: Beta

Na biračkim mestima na severu Kosova, u kojima se glasa za republički parlament i predsednika Srbije, zabeležene su velike gužve, a građani se žale na propuste u biračkim spiskovima.Razlog za te gužve, osim velikog odziva, su i, kako navode glasači, propusti u biračkim spiskovima. Na pojedinim mestima, članovi biračkih odbora traže glasače po spiskovima i po deset minuta, zbog čega se stvaraju veliki redovi.

U Zvečanu i Zubin Potoku održavaju se i lokalni izbori, sa čijim organizovanjem se ne slažu ni Beograd ni Priština. Izbori za lokalni parlament u te dve opštine se održavaju na posebnim biračkim mestima i u posebnim objektima, ali su tamo gužve manje.

"Imam 78 godina i ne znam koji su mi ovo izbori u životu, ali ovo što sam danas doživela je poražavajuće", rekla je agenciji Beta Radunka Milovanović, koje nema ni na jednom spisku u Tehničkoj školi u Kosovskom Mitrovici, gde glasa još od 1999. godine, kada je izbegla i južnog dela tog grada.

Prema rečima predsednice Opštinske izborne komisije u Zvečanu Mirjane Vasić, glasanje za odbornike u toj skupštini opštine protiče bez problema.

"Nisu uočene nepravilnosti na biračkim mestima a odziv birača je veći nego ranijih godina", rekla je Vasić.

I u opštinama Kosovska Mitrovica, Leposavić i Zubin Potok glasanje protiče bez problema.

U blizini biračkih mesta primetno je povećano prisustvo kosovskih policajaca a tu su i predstavnici OEBS-a koji organizuju parlamentarne i predsedničke izbore, dok su pripadnici Kfora i Euleksa prisutni u mešovitim sredinama.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Izbori 2012

Lokacija: Kosovo


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi

  • Jahjaga traži od EU da spreči izbore Srbije na Kosovu

    16. mart 2012. 15:03 |

  • Kosovo: Novi sukobi na barikadama

    01. jun 2012. 11:06 |

  • Jeremić: Nastavlja se kampanja zastrašivanja Srba na Kosovu

    15. maj 2012. 10:05 |