emg home

RSS

Petrović: Buduća vlada kao i ova

23. mart 2012. | 08:44

Izvor: Beta

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović rekao je danas da će buduću vladu činiti stranke koje su i u aktuelnoj vladi i odbacio mogućnost koalicije DS-a sa Srpskom naprednom strankom.

"Ne vidim ni dve kombinacije. Očekujem da će vlada biti kao i ova, da će biti sastavljena od DS-a i naših političkih partnera. Nije moguća koalicija sa SNS-om jer ih ništa što su činili u ove četiri godine nije kvalifikovalo kao nekog s kim možemo ozbiljno da sarađujemo na evropskom putu Srbije", rekao je Petrović za Pink.

On je naveo da predstavnici SNS-a nisu učinili ništa da olakšaju usklađivanje sa EU, da nisu glasali ni za jedan zakon i da su imali rigidan stav koji je verbalno promenjen jer je očigledno da građani Srbije vide bolji život u EU.

Govoreći o stavu Unmika da neće moći da organizuje lokalne izbore na Kosovu, on je naveo da Srbija ima tešku debatu sa Unmikom, ali da to nije ni prvi ni poslednji put. "Sve ove godine unazad imamo otvorena pitanja. Mi ove stvari rešavamo mirno diplomatski i staloženo. Rešenja moraju da budu u interesu svih i Srba i Albanaca i siguran sam da ćemo naći najbolje moguće rešenje", rekao je on.

On je ponovio i da će predsednik Srbije i DS-a Boris Tadić odluku o raspisivanju predsedničkih izbora doneti sagledavajući državne interese. "Siguran sam da neće doneti odluku koja može bilo kako povećati rizik za državu i građane od bilo kakve destabilizacije. Imamo dosta složena pitanja oko lokalnih izbora na Kosovu i siguran sam da će predsednik sagledavajući sve odlučiti u državnom interesu pre svega, pa onda imati u vidu i da li je pravi trenutak da imamo sve izbore na Đurđevdan", rekao je Petrović.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17