emg home

RSS

Dačić: Hapšenja onih koji ugrožavaju ustavni poredak

29. mart 2012. | 13:00

Izvor: Beta

Ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić rekao je danas da će svako ko ugrožava ustavni poredak Srbije u narednom periodu biti uhapšen dok ne budu oslobođeni Srbi uhapšeni na Kosovu.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da na Kosovu hapse Srbe koji krše navodni tamošnji ustavni poredak i upitao koliko bi Srbija mogla da hapsi onih koji na Kosovu krše ustavni poredak Srbije. "Zamislite koliko ljudi na Kosovu narušava ustavni poredak Srbije jer je učešće u tamošnjim institucijama, koje Beograd ne prihvata, kršenje našeg ustavnog poretka. Koliko ima onih koji bi mogli da budu na udaru naše policije kad prelaze u centralnu Srbiju", rekao je ministar.

Ministar je zatražio od države Srbije da pitanje hapšenja Srba na Kosovu postavi kao prioritet jer, kako je naveo, ne mogu srpski policajci da budu uhapšeni na Kosovu samo zato što rade u Vranju i navodno narušavaju ustavni poredak Kosova.

"Mi kad zovemo Euleks, oni kažu da gledaju sa sajta Kosovske policijske službe i da nisu informisani, ne javljaju nam se po celu noć. Što onda mene zovu kad su uhapšeni Albanci? Neka se informišu sa sajta MUP-a. E, to su recipročne mere", rekao je ministar.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Hapšenja

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Ivica Dačić


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17