emg home

RSS

Kosovska policija uhapsila četiri Srbina

28. mart 2012. | 09:02 15:53

Izvor: Emg.rs, Beta

Kosovska policija privela sinoć četiri Srbina, među njima predsednika opštine Kosovska Vitina Srećka Spasića, zbog, kako je navedeno, podrivanja ustavnog poretka Kosova.

Na administrativnom prelazu Bela zemlja privedeni su Svetozar Nasković iz Koretišta kod Gnjilana, radnici opštine Kosovska Vitina Aleksandar Stoiljković iz Klokota i Ivica Nojkić iz Mogile i Spasić.

Portparol Policije Kosova Baki Keljani izjavio je danas da se uhapšeni sumnjiče za podrivanje pravnog poretka Kosova. "Kod njih su nađeni propagandni materijali za izbore 6. maja, spisak birača i pečat paralelne opštine Vitina", rekao je Keljani.

Ministarstvo za Kosovo je ranije saopštilo da je od Euleksa tražilo da reaguje i da privedeni što pre budu pušteni.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević rekla je da je slučaj za sada u nadležnosti kosovske policije.

   

Dačić najavljuje mere protiv Prištine zbog hapšenja Srba


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je danas mogućnost uvođenja recipročnih mera protiv Prištine zbog učestalih hapšenja Srba na Kosovu i Metohiji.

Dačić je novinarima kazao da je jučerašnje hapšenje članova lokalne samouprave "klasičan primer bezobrazluka i pritisaka Prištine kako bi se sprečilo održavanje izbora koje je raspisao Beograd".

Prema njegovim rečima, sramno je što međunarodna zajednica toleriše ponašanje prištinskih vlasti koje hapse ljude koji nisu počinili nikakvo krivično delo - policajce koji rade u Vranju, poštare i predstavnike lokalne samouprave.

"Ovo postavlja pitanje mogućnosti dalje primene svih dogovora koji su postignuti" u dijalogu sa Prištinom, kazao je Dačić.

Dodao je da su potezi Prištine "prešli svaku granicu".

"Ovo su otvorene provokacije i Srbija neće odmah reagovati onako kako bi možda trebalo, ali učinićemo sve", naveo je on.

Dačić je kazao da više ne može da sprečava policajce da blokiraju Končulj, prelaz ka Kosovu kod Bujanovca, jer su u pitanju njihove porodice.

"Videće oni narednih dana kako izgleda kada se uvedu recipročne mere", rekao je Dačić.

   

Dačić: Uhapšena dva Albanca po poternicama Srbije


Policija Srbije uhapsila je danas na prelazu Končulj dva Albanaca po poternicama Srbije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Uhapšeni su Hasan Abazi iz Uroševca, po poternici Okružnog suda u Gnjilanu i Adem Hurselil, po poternici Policijske uprave Beograda koja ga tereti za trgovinu drogom", rekao je Dačić novinarima u hotelu Hajat.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Hapšenja

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Irina Gudeljević, Baki Keljani, Srećko Spasić, Aleksandar Stoiljković, Ivica Nojkić, Svetozar Nasković

Institucije: Ministarstvo za Kosovo i Metohiju


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17