emg home

RSS

File uručio Kosovu dokument o studiji izvodljivosti

27. mart 2012. | 15:11

Izvor: Beta

Komesar za proširenje Evropske unije Štefan File danas je u Prištini kosovskim vlastima zvanično predao dokument o početku izrade studije izvodljivosti.Na konstitutivnom sastanku Nacionalnog saveta Kosova za evropske integracije, File je zatražio od kosovskih vlasti reformu javne uprave kao uslov za uspostavljanje trgovinskih odnosa u skladu sa preporukama Evropske komisije.

Dokument o početku studije izvodljivosti za Kosovo omogućen je sporazumom srpske i kosovske strane o regionalnom predstavljanju Kosova.

"Studija izvodljivosti će utvrditi politIke integracije Kosova", rekao je File u Prištini i naveo da će pratiti ostvarivanja standarda i predlagati šta bi Kosovo trebalo da uradi.

U Prištini je inače danas pod predsedništvom predsednice Kosova Atifete Jahjaga održana konstitutivna sednica Nacionalnog saveta za evropske integracije, kojoj su pored komesara Filea prisustvovali najviši zvaničnici Kosova, predstavnici političkih partija i civilnog društva.

Pre održavanja konstitutivne sednice Saveta predsednica Jahjaga je imala sastanak sa Fileom na kojem se, kako je saopšteno, razgovaralo o pitanjima funkcionisanja Saveta i integraciji manjina u kosovsko društvo, kao i primeni sporazuma srpske i kosovske strane.

Na početku sednice Saveta, Jahjaga je rekla da Nacionalni savet za evropske integracije ima za cilj izgradnju institucionalnog i društvenog konsenzusa.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Evrointegracije

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Štefan File


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi