emg home
RSS

Tema:   Štefan File

Potpisana deklaracija o rešavanju problema izbeglih

7. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministri spoljnih poslova Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH potpisali danas u Beogradu zajedničku deklaraciju kojom se četiri države obavezuju na nalaženje rešenja za preostale raseljenje i izbegle u regionu.

Cvetković: Dijalog s Prištinom čim se stvore uslovi

7. novembar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio u razgovoru s komesarom EU za širenje Štefanom Fileom kako očekuje da će dijalog s Prištinom biti nastavljen u što skorije vreme, kad za to budu stvoreni uslovi. 

File: Pitanje izbeglica najteže i najosetljivije

6. novembar 2011. | broj komentara 0

Evropski komesar Štefan File je izjavio uoči sutrašnjeg dolaska u Beograd na regionalni skup o izbeglicama, da je to "najosetljivije i najteže pitanje koje neposredno pogađa većinu ljudi u regionu".

Tadić: Opasna svaka jednostrana akcija na severu Kosova

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da bi svaka jednostrana akcija na severu Kosova podrazumevala upotrebu sile i nepoštovanje dogovorenog i bila opasna i kontraproduktivna.

Promena načina pregovaranja o članstvu u EU

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

Paket proširenja Evropske komisije Srbiji nije doneo samo preporuku za status kandidata, već i smernice šta je čeka dalje na putu ka EU i šta su novi prioriteti Unije u procesu približavanja novih članica, najavio je evropski komesar za proširenje  Štefan File.

File: Napredak u dijalogu donosi datum za pregovore

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

Komesar EU za širenje Štefan File izjavio je danas da će Evropska komisija preporučiti datum za početak pristupnih pregovora sa Srbijom čim bude postignut značajan napredak u nastavku dijaloga s Prišitnom.

File u petak u Beogradu predstavlja mišljenje EK

13. oktobar 2011. | broj komentara 0

Komesar EU za širenje Štefan File posetiće u petak Beograd gde će srpskim političkim  liderima predstaviti mišljenje Evropske komisije o zahtevu Srbije za sticanje statusa kandidata za ulazak u Uniju

File: Rešenje za sever Kosova otvara put za pregovore s EU

12. oktobar 2011. | broj komentara 0

Evropski komesar Štefan File danas je u Briselu potvrdio da je Evropska komisija predložila davanje statusa kandidata Srbiji uz predlog da se i datum pregovora o članstvu Evropske unije s Beogradom odredi kad se "normalizuju" odnosi s Kosovom i naglasio da i

Dežer: Zakon o restituciji ne diskriminiše manjine

12. oktobar 2011. | broj komentara 0

 Evropska komisija smatra da se Zakonom o vraćanju oduzete imovine ne diskriminišu određene manjine u Srbiji, ali će u tom kontekstu posebno pratiti primenu tog zakona i zakona o rehabilitaciji, rekao je danas šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer.

File: Srbija postigla značajne rezultate

18. septembar - 19. septembar 2011 | broj komentara 2

Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je danas u Briselu da je Srbija postigla značajne rezultate u procesu evropske integracije.

Senić: Izjave zvaničnika EU o Kosovu ne shvatati kao ucene

25. jul 2011. | broj komentara 0

Poslanik G17 Plus Vlajko Senić rekao je danas da izjave evropskih zvaničnika o priznavanju Kosova kao uslova za status kandidata ne treba tumačiti kao ucene i izrazio uverenje da će do jeseni Srbija steći status kandidata.

File: Rešenje pitanja Kosova jedan od uslova za EU

22. jul 2011. | broj komentara 0

Srbija se nakon hapšenja Gorana Hadžića primakla dobijanju statusa kandidata do kraja godine, ali je u tom cilju neophodno preduzeti i druge političke mere i unaprediti odnose s Kosovom, rekao je komesar Evropske unije za širenje Štefan File. "Srbija ne može postati

File: Kosovo nije uslov, ali u EU ne može s problemom

23. jun 2011. | broj komentara 0

Evropski komesar Štefan File izjavio je danas u Briselu da pitanje Kosova nije obuhvaćeno Upitnikom Evropske komisije o evropskim reformama u Srbiji, ali je naglasio da nijedna od država Evropske unije "nije voljna da prihvati bilo koju novu državu kao članicu koja

Jeremić danas u Briselu

23. jun 2011. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić sastaće se danas u Briselu s komesarom EU za širenje Evropske unije Štefanom Fileom, saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Jeremić: Možemo očekivati striktniji pristup EU

21. jun 2011. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio u Luksemburgu da će se Srbija na putu ka EU uskoro suočiti sa striktnijim pristupom, s kojim se druge zemlje verovatno nisu suočavale.

Jeremić: Ekonomska kriza će uticati i na širenje EU

20. jun 2011. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Luksemburgu da kriza "zone evra" ima ekonomske i političke posledice po prijem novih članica u EU.

File: Dva uslova da BiH zatraži punopravno članstvo

7. jun 2011. | broj komentara 0

Evropski komesar za proširenje  Štefan File izjavio je da Bosna i Hercegovina može podneti zahtev za  članstvo u Evropskoj uniji (EU) kada usaglasi svoj ustav za Evropskom  konvencijom o ljudskim pravima i kada usvoji zakon o državnoj pomoći  na nivou

Jovanović: Jedino LDP nudi rešenje za probleme

21. maj 2011. | broj komentara 0

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio da jedino politika LDP-a nudi Srbiji rešenje za probleme u kojima se nalazi, za razliku od pogrešne politike koju vode demokrate i naprednjaci.

Barozo: Vreme brzo prolazi, ključ je u vašim rukama

18. maj - 19. maj 2011 | broj komentara 0

Evropska unija pozdravlja dosadašnje rezultate Srbije u procesu evropskih integracija, ali je pred njom još posla koji treba da se uradi da bi se približila članstvu u EU, poručio je posle sastanka sa srpskim premijerom Mirkom Cvetkovićem predsednik Evropske komisije Žoze

File: Pritisci i nasilje nad medijima nasrtaj na demokratiju

6. maj 2011. | broj komentara 0

Sloboda izražavanja i nezavisnost medija na Balkanu su sve više ugroženi, a pretnje i nasilje nad novinarima ne jenjava, ocenjeno je danas na skupu u Briselu, na kojem je zatraženo da i Evropska unija opipljivo pomogne istraživačko novinarstvo i medijske slobode postavi

Nikolić: Odluka o štrajku na Uskrs

22. april 2011. | broj komentara 2

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio danas da će na Uskrs odlučiti o tome da li će prekinuti štrajk glađu i poručio da ta stranka neće napraviti nijedan gest kojim bi na silu izazvala izbore.

Pojednostavljivanje trgovine sa EU

20. april 2011. | broj komentara 0

Savet Evropske unije odobrio je potpisivanje konvencije kojom će biti pojednostavljena pravila trgovine EU i 22 zemlje i teritorije, među kojima je i Srbija, preneo je portal EurAktiv Srbija.

Lekar: Nikoliću popuštaju organi

19. april 2011. | broj komentara 5

Laboratorijski i drugi nalazi lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića ukazuju na popuštanje pojedinih organa i organskih sistema, saopštila članica konzilijuma koji brine o Nikoliću, lekarka-internistkinja Tanja Stančić-Milojević.

Varga: Trenutna situacija obeležila razgovore u Briselu

19. april 2011. | broj komentara 0

Peti interparlamentarni sastanak Evropske unije i Srbije juče u Briselu protekao u atmosferi koja nije bila pozitivna niti optimistična, zbog trenutne političke situacije u Srbiji, izjavio šef Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Laslo Varga.

File: Ključno da Srbija ispuni političke kriterijume

18. april 2011. | broj komentara 0

Evropski komesar za proširenje Štefan File rekao je danas da ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom napreduje i da su dve trećine zemalja članica EU već završile ili privele kraju proces ratifikacije tog sporazuma.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Analize

Sve manje stanovnika u Srbiji

Zemlja jedinaca i staraca

Broj 597

03. novembar 2011.