emg home
RSS

Edita Tahiri: Poseta Ketrin Ešton podsticaj razgovorima

27. maj 2011. | 12:31 14:26

Izvor: Beta

Grad: Priština

Zamenica premijera Kosova Edita Tahiri izjavila je danas da je poseta predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton podsticaj razgovorima Prištine i Beograda i postizanju konkretnih sporazuma.

Edita Tahiri je rekla da je razgovarano o evropskoj perspektivi Kosova, za šta je dobijena podrška EU. Ona je izjavila da je u razgovoru preneta odlučnost Kosova da ostvari reforme u skladu s dokumentima Kopenhagena, što je snažno podržala Ketrin Eštonova.

Ona je ocenila da je u razgovorima o tehničkim pitanjima došlo do značajnog pozitivnog pomaka, a istog je mišljenja i Ketrin Ešton.

Ketrin Ešton je izjavila da sve članice Unije u potpunosti podržavaju Euleks i njen rad, ističući da je rad po pitanju vladavine prava zaista važan.

Posle posete sedištu Euleksa i susreta sa šefom Misije Gzavijeom Bu de Marnakom, Ketrin Ešton je rekla da je pitanje vladavine pravde ključno za budućnost Kosova. "Ključno je za budućnost ljudi i od suštinskog značaja za ambicije koje vi imate za svoj rad i svoj razvoj sa Evropskom unijom. Dakle, htela sam da se nađem ovde i da svima vama kažem da je veoma važno da svi podržimo Euleks, kao što to radimo u Evropskoj uniji, i da prepoznamo značaj rada koji je u toku", kazala je ona.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>