emg home

RSS

Uhapšeni zbog nezakonite privatizacije Centrosrema

10. oktobar 2011. | 17:33

Izvor: Beta, Emg.rs

Kriminalistička policija uhapsila je petoricu ljudi osumnjičenih da su tokom privatizacije protivpravno otuđili upravnu zgradu privrednog društva "Centrosrem tekstil" Stara Pazova, čija je vrednost 800.000 evra, saopštio je danas MUP Srbije.Uhapšeni su predsednik Upravnog odbora i Skupštine akcionara privrednog društva "Centrosrem tekstil" Stara Pazova Dušan Čojčić (49), vlasnik i direktor "Pionir petrol" Stara Pazova i član Upravnog odbora "Centrosrem tekstil" Živan Šarić (49) i stalni sudski veštaci Svetislav Zorkić (68) i Adam Ilić (44).

Među uhapšenima je i rođaka vlasnika i direktora "Pionir petrol" Živana Šarića, Ljiljana Šarić (36).

"Osumnjičeni su u periodu od početka marta do kraja maja 2009. godine, protivpravno otuđili poslovni objekat - upravnu zgradu privrednog društva "Centrosrem tekstil" AD Stara Pazova, čija je vrednost 800.000 evra", kaže se u saopštenju.

Živan Šarić je, kao direktor privrednog društva "Pionir petrol" kupio je taj poslovno objekat tako što je plaćanje dela ugovorene cene u iznosu od 300.000 evra platio kompenzacijom - ustupanjem zemljišta na katastarskoj parceli u mestu Vojka, površine 2,40 hektara, čija je naknadno utvrđena realna tržišna vrednost oko 45.000 evra.

Za ostatak do punog iznosa, od 500.000 evra, privredno društvo "Pionir petrol" iz Stare Pazove, je podiglo kredit kod Erste banke i u zalog stavilo upravnu zgradu privrednog društva "Centrosrem tekstil", koja je bila predmet kupovine.

Odmah po uplati kredita, sredstva su preneta na račun "Centrosrem tekstil", a nakon toga isplaćena na tekući račun Ljiljane Šarić, za kupovinu poljoprivrednog zemljišta površine veće od jednog hektara.

Sudski veštaci Zorkić i Ilić su to zemljište precenili i doneli nalaz da vredi 500.000 evra, iako je njegova realna tržišna vrednost 15.000 evra.

Osumnjičeni su tako sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 740.000 evra, za isti iznos oštetili privredno društvo "Centrosrem tekstil" AD Stara Pazova i oštetili male akcionare za iznos od oko 222.000 evra, istakao je MUP.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi