emg home
RSS

Skupštini i NBS-u nagrade za otvorenost

28. septembar 2011. | 13:59

Izvor: Beta

Skupština Srbije i Narodna banka dobile su danas ovogodišnja priznanja za unapređenje prava na slobodan pristup informacijama.

Priznanja su dodeljena povodom Međunarodnog dana prava javnosti da zna, a kao najbolji informator o radu je ocenjena publikacija Ministarstva za odbranu.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić je predsednici Skupštine Slavici Đukić-Dejanović uručio priznanje za doprinos afirmisanju prava na pristup informacijama i za transparentnost u radu u kategoriji najviših organa vlasti.

U kategoriji republičkih organa vlasti priznanje je dobila Narodna banka Srbije, a primio ga je guverner Dejan Šoškić.

U kategoriji pokrajinskih organa vlasti, u ime Sekretarijata Vojvodine za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, priznanje je primio sekretar Tomislav Stantić.

U kategoriji lokalnih vlasti priznanje je primio zamenik predsednika Opštine Krupanj Saša Bogdanović.

U kategoriji pravosudnih organa u ime Apelacionog suda u Novom Sadu priznanje je primio v.d. predsednika Slobodan Nadrljanski.

Komisija je ove godine prvi put dodelila priznanje za najbolji informator o radu. Ta nagrada je pripala Ministarstvu odbrane, a uručena je ministru Draganu Šutanovcu.

Najvažnije priznanje i statuetu za poseban doprinos afirmisanju prava na pristup informacijama i transparentnost u radu u kategoriji svih organa vlasti dodeljeno je zaštitniku građana Saši Jankoviću.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

10. oktobar - 16. oktobar 2011.

>>