emg home
RSS

Šutanovac: U medijima priča koja nije sasvim tačna

06. oktobar 2011. | 16:54

Izvor: Beta

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je danas u Čačku da je izveštaj srpskih bezbednosnih službi o dešavanjima na severu Kosova predstavljen na sednici skupštinskog Odbora za bezbednost poverljiv, a da je u medijima plasirana priča pod "jakim utiskom emocija i da nije potpuno tačna".

Šutanovac je novinarima u Čačku kazao da je sednica skupštinskog odbora za bezbednost bila jedna od najkvalitetnijih kojoj je prisustvovao i da se na njoj čuo detaljan izveštaj o svemu što se dešava na severu Kosova, ne samo iz ugla vojnih službi već i izveštaji drugih bezbednosnih agencija.

Opoziciona Liberalno demokratska partija i Srpski pokret obnove, koji je deo vladajuće koalicije, tražili su da se javnosti saopšti istina o sukobima na administrativnom prelazu Jarinje na severu Kosova 26. septembra kada je došlo do sukoba lokalnih Srba i Kfora.

Lider SPO Vuk Drašković rekao je pre dva dana, pozivajući se na izveštaj službi bezbednosti iznet na skupštinskom Odboru, da vlasti skrivaju istinu o dešavanjima na Jarinju i da je Kfor bio napadnut pre nego što je upotrebio oružje.

Šutanovac je istakao da je taj izveštaj poverljiv i da je sednica bila zatvorena za javnost, a da je u medijima plasirana priča pod jakim utiskom emocija i da nije potpuno tačna.

"Moramo učiniti sve da ne isprovociramo događaje koji mogu dovesti do sukoba na Kosovu. Mi pokušavamo da na diplomatski način dođemo do rešenja mirnim putem i pregovorima", kazao je on.

Ministar je rekao da je nakon bormbardovanja 1999. Srbija "izgubila teritorijalni suvrenitet" na Kosovu, ali da je zadržala stanovništvo i ukoliko se obezbedi njihov bezbedan opstanak na Kosovu, Srbija ima šanse da ostvari svoje interese.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Mediji, Sukobi

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Dragan Šutanovac


Unesite tekst komentara:

<<

03. oktobar - 09. oktobar 2011.

>>