emg home
RSS

Tema:   Kriza na severu Kosova

Đelić: Opasne jednostrane promene na Kosovu

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić upozorio je danas u Beogradu da opasnost za evropski put Srbije predstavlja razmišljanje pojedinih zemalja da "jednostrano menjaju realnost" na Kosovu.

Štampa: Posle tehničkog, politički dijalog s Beogradom

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Inostrani zvaničnici su potvrdili da se planira održavanje političkog dijaloga Kosova i Srbije, sasvim drugačijeg od tekućih pregovora o tehničkim pitanjima, piše dnevnik "Koha ditore".

KFOR zatvara puteve, Srbi probijaju nove

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Srbi na severu Kosova su prošle noći, u odmeravanju sa KFOR-om, probili novi put.

Ban Ki Mun: Dijalogom do rešenja problema na Kosovu

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, jedini je put za rešenje problema na Kosovu, ocenio je prošle noći posle razgovora sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun.

Vlada od međunarodnih misija traži da se reše incidenti

22. septembar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije zatražila je danas od međunarodnih misija na Kosovu da nove incidente što pre reše jer su ozbiljno zabrinuli tamošnje Srbe, rekao je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Stefanović: Potrebni razgovori o prelazima na severu Kosova

22. septembar 2011. | broj komentara 0

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da Beograd neće odustati od tih pregovora, ali da je "teško očekivati" da se razgovara o drugim temama dok ne počne da se rešava pitanje prelaza na severu Kosova.

Kfor želi sastanak sa predsednicima opština sa severa

21. septembar 2011. | broj komentara 0

Zvaničnici Kfora žele da se sastanu sa predsednicima opština sa severa Kosova, ali taj sastanak još nije zakazan, izjavio je danas portparol Kfora Ralf Adamec (Ralph Adametz).

Nastavljena dežurstva na barikadama na Kosovu

21. septembar 2011. | broj komentara 0

Srbi na severu Kosova nastavili su noćas da dežuraju na barikadama koje su postavili pre šest dana zbog raspoređivanja albanskih carinika i policajaca na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

Albanci nervozni zbog barikada, na Kosovo ušlo 50 kamiona srpske robe

18. septembar 2011. | broj komentara 2

Osim provokacije Albanaca iz sela Košutovo, odakle se sinoć začula rafalna paljba u pravcu sela Zupče, gde Srbi danonoćno dežuraju pored barikada, drugih incidenata na severu Kosova protekle noći nije bilo, javlja dopisnica Bete.

Mirna noć na severu Kosova

12. avgust 2011. | broj komentara 0

Noć na severu Kosova je protekla mirno a Srbi, koji su od 25. jula svakodnevno na barikadi u selu Rudare kod Zvečana, motre i na sve druge putne pravce koji vode ka prelazima Brnjak i Jarinje.

Mirna noć na barikadi u Rudaru

11. avgust 2011. | broj komentara 0

Na poslednjoj barikadi u selu Rudare, na severu Kosova, gde Srbi od 25. jula svakodnevno protestuju, noć je protekla mirno i bez incidenata.

Srbi uklanjaju barikade na severu Kosova

10. avgust 2011. | broj komentara 0

Srbi u Leposaviću i Zupču su noćas počeli da uklanjaju svoje drumske barikade, ali barikada u Rudaru ostaje.

Stefanović: Dogovor sa Kforom će biti realizovan

8. avgust - 9. avgust 2011 | broj komentara 0

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da je siguran da će dogovor sa Kforom biti realizovan uprkos otkazivanju današnje sednice u Leposaviću na kojoj su odbornici četiri opštine sa severa Kosova trebalo da se bave tim

Kosovski Srbi i Tadić insistiraju na rezoluciji 1244

7. avgust 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je večeras u razgovoru sa čelnicima opština i skupština opština sa severa Kosova da su u pokrajini najneophodniji mir i jedinstvo.

Stefanović: Blizu postizanje pune saglasnosti o sporazumu

6. avgust 2011. | broj komentara 0

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da je sa predsednicima srpskih opština na severu Kosova blizu postizanja pune saglasnosti o sporazumu Vlade sa KFOR-om.

Prištinski listovi pohvalili Bilera

6. avgust 2011. | broj komentara 0

Carinski prelazi na severu Kosova povereni su Kforu, a komandant snaga NATO-a na Kosovu Erhard Biler pokazao je izvanredne sposobnosti za rešavanje situacije na severu Kosova, ocenjuju današnji dnevnici u Prištini.

Sporazum Kfora i Vlade Srbije, neizvestan pristanak Srba

5. avgust 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Vlade Srbije postigli su sporazum sa Kforom za rešenje krize na severu Kosova, ali je nejasno da li će sporazum prihvatiti kosovski Srbi koji su odbili da uklone blokade puteva.

Šutanovac: Neprihvatljiva nasilna izmena stanja na severu Kosova

5. avgust 2011. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je, u razgovoru sa američkim zvaničnicima, da je potpuno neprihvatljiva bilo kakva jednostrana nasilna mera kojom bi se izmenila situacija na prostoru severnog Kosova, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Stefanović:Očekujemo rešenje velike krize

4. avgust 2011. | broj komentara 0

Šef pregovračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je danas da očekuje da će na sastanku sa komandatnom Kfora Erhardom Bilerom, koji bi trebalo da počne u 17.45, biti nađeno rešenje velike krize.

Simić: Sporazum dobra vest ali je kratkoročno rešenje

4. avgust 2011. | broj komentara 1

Profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić ocenio je danas da postoji razlog za zadovoljstvo nakon postizanja dogovora da Kfor preuzme kontrolu administrativnih prelaza na severu Kosova, ali da se radi o kratkoročnom rešenju.

Dačić: Nema trgovine Kosovo za EU

4. avgust 2011. | broj komentara 0

Zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija neće trgovati Kosovom zbog ulaska u Evropsku uniju.

Nema datuma pregovora pre kraja kosovske krize

4. avgust 2011. | broj komentara 1

Pojedini predstavnici EU i SAD zatražili su u neformalnim razgovorima od srpskih vlasti da sever Kosova bude stavljen pod kontrolu vlasti u Prištini kako bi bile nastavljene evrointegracije, saznaje „Blic“. Ispunjenje akcionog plana i obaveza prema Haškom tribunalu

Stefanović i Bogdanović traže suzdržanost na Kosovu, Vlasi preti sukobima

3. avgust 2011. | broj komentara 0

Ministar za Kosovo Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović apelovali su na sve strane na Kosovu da budu uzdržane i da se ne primenjuje sila. Stefanović je zatražio od građana na barikadama u selu Rudare kod Zvečana da dopuste da Kfor "alternativnim

Crveni krst: Pomoć Vlade Srbije sutra kreće na Kosovo

3. avgust 2011. | broj komentara 0

Pet kamiona sa 75 tona namirnica iz Robnih rezervi, koje Vlada Srbije šalje Srbima na severu Kosova, krenuće sutra, izjavila je danas predstavnica Crvenog krsta Srbije Vesna Milenović.

Tači: Nema povratka na "status kvo"

3. avgust 2011. | broj komentara 0

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da kosovska vlada neće povlačiti odluke donete o severu Kosova i da nema povratka na "status kvo".

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

Kada će se direktori javnih preduzeća birati na konkursima

Krupne zverke i sitne ribe

Broj 591-592

22. septembar 2011.