emg home
RSS

Nema datuma pregovora pre kraja kosovske krize

04. avgust 2011. | 09:09

Izvor: Blic

Pojedini predstavnici EU i SAD zatražili su u neformalnim razgovorima od srpskih vlasti da sever Kosova bude stavljen pod kontrolu vlasti u Prištini kako bi bile nastavljene evrointegracije, saznaje „Blic“. Ispunjenje akcionog plana i obaveza prema Haškom tribunalu obezbediće Srbiji samo kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji, ali su šanse za dobijanje datuma za početak pregovora manje nego ikada.

- Od Beograda se traži ne samo dijalog o tehničkim stvarima sa kosovskim pregovaračima, već i da Srbija napravi konkretne korake koji će omogućiti punu integraciju severnog Kosova s ostatkom pokrajine. Kreator te politike je upravo Robert Kuper, posrednik u pregovorima Beograda i Prištine. To niko od zvaničnika EU neće javno reći, ali se u neformalnim razgovorima to od Srbije zahteva - kaže izvor „Blica” iz Vlade Srbije.

Naš sagovornik navodi da na tome insistira Amerika, čiju politiku u Evropskoj uniji slede Velika Britanija, Holandija i Nemačka.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

04. avgust 2011. 13:02:12

| Arandjel

1

NECEMO DA BUDEMO ROBOVI I DA NAM CRPE PRIRODNA BOGATSTVA!A I AKO UDJEMO U UVROPSKU UNIJU (ZA JEDNO 10-15 GODINA,KAD,NPR.GENERACIJA '99 ODRASTE,KOJA NEMA U SVOJOJ PODSVESTI OTPOR PREMA NATO-U(AMERIKA,EU),I KOJOJ JE PROPAGANDA ISTIH ISPRALA MOZAK,KOJA CE ICI TAMO DA ROBUJE,DA BI KUCI U SRBIJU POSLALA KOJI EURO...)TAMO POSTOJI "LANAC ISHRANE"A MI CEMO BITI POSLEDNJI U NJEMU!NIJE MI JASNO ZASTO SRBI VOLE DA BUDU OKUPIRANI,POD TUDJOM VLASCU?DA LI SMO MI MAZOHISTI,LEPO NAM JE KAD NAS NEKO RAZBIJA?SLOVENI SMO,NIJE BITNO KOJE RELIGIJE,PRAVOSLAVAC,KATOLIK,MUSLIMAN(BOSNJACI,...),PROTESTANT,...TREBAMO SE UJEDINITI,ISTA SMO KRV,PORODICA,A NE DA DOPUSTIMO DA NAS UNISTAVAJU PO SISTEMU "ZAVADI PA VLADAJ"!DOBRI I PAMETNI LJUDI UVEK POPUSTAJU,ZATO IH GLUPLJI TABACI,ALI SVE SE OKRECE..

<<

03. oktobar - 09. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi