emg home
RSS

Dačić: Nema trgovine Kosovo za EU

04. avgust 2011. | 12:09

Izvor: Beta

Zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija neće trgovati Kosovom zbog ulaska u Evropsku uniju.

''Poslednja dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini mnogi povezuju sa predstojećinm pregovorima sa EU i dodatnim pritiscima na Srbiju, ali naš stav je jasan - postoji crvena linija državnih interesa ispod kojih Srbija sigurno neće ići'', kazao je Dačić posle konferencije za novinare na kojoj je uručio srpski pasoš fudbaleru Crvene zvezde Evandru.

 

Po Dačićevim rečima, premijer Kosova Hašim Tači je na severu nasilno pokušao da promeni realnost na Kosovu i da izvede akciju slučnu Oluji.


''Srbija ne želi da ratuje i zalaže se za rešavanje svih problema mirnim putem, medjutim, siguran sam da je Tačijeva akcija uspela, medjunarodna zajednica bi podržala takvu situaciju'', istakao je Dačić.


Ministar je pozdravio dogovor koji je noćas postignut sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom oko kontolisanja prelaza i izrazio nadu da će uskoro doći i do "konačnog rešenja".


''Svaki dogovor je dobar, ali mislim da je ovo rešenje privremeno i nadam se skorom donošenju konačnog rešenja'', kazao je Dačić.


On je poručio da srpski narod na Kosovu i Metohiji ima apsolutno pravo da na sve legitimne načine ostvaruje svoja prava, isto kao što su ga svojevremeno imali Albanci koji nisu želeli da žive u Srbiji.


''Ne znam samo zašto iz medjunarodne zajednice imaju različite aršine u tom pogledu'', zaključio je Dačić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

10. oktobar - 16. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi