emg home
RSS

UNS: Kfor sprečava srpske novinare da izveštavaju

29. septembar 2011. | 10:49

Izvor: Emg.rs

Udruženje novinara Srbije optužilo Kfor da danima sprečava novinare srpskih redakcija da blagovremeno, iscrpno i tačno izveštavaju o događajima na severu Kosova.

"Pripadnici NATO-a na Kosovu ne samo što izbegavaju da odgovaraju na legitimna pitanja izveštača o incidentu u kom su vojnici Kfora, po svemu sudeći, koristili bojevu municiju protiv građana srpske nacionalnosti, već pod pretnjom oružane sile zabranjuju novinarima čak i da fotografišu i snimaju postrojenja NATO-a blizu administrativnog prelaza Jarinje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je pre dva dana vojnik Kfora repetirao pušku na Zorana Šaponjića, člana Uprave UNS-a, želeći da ga spreči pri fotografisanju tog mesta. "UNS poziva Kfor da u najkraćem mogućem roku i novinarima srpskih redakcija pruži istu priliku kakvu je pre dve večeri na konferenciji za štampu dao novinarima u Prištini. UNS traži da NATO pripadnici podrobno odgovore na sva novinarska pitanja o svim okolnostima vezanim za kontroverznu upotrebu NATO sile na severu Pokrajine", navodi se u saopštenju.

Kfor je danas odbacio optužbe da je u sukobu sa Srbima upotrebio prekomernu silu i naveo da su vojnici reagovali jer su ih demonstranti napali.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Mediji

Lokacija: Kosovo

Institucije: NATO, Udruženje novinara Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

10. oktobar - 16. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi