emg home
RSS

Tema:   Udruženje novinara Srbije

UNS: Kfor sprečava srpske novinare da izveštavaju

29. septembar 2011. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije optužilo Kfor da danima sprečava novinare srpskih redakcija da blagovremeno, iscrpno i tačno izveštavaju o događajima na severu Kosova.

UNS: Vlada ne želi da reši problem vlasništva u medijima

11. avgust 2011. | broj komentara 0

Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović ocenila je danas da od Vlade Srbije zavisi da li će se država povući iz vlasništva u medijima, jer ona kreira političku volju.

Skupština EFN-a u Beogradu

15. jun 2011. | broj komentara 0

Skupština Evropske federacije novinara počinje danas u Beogradu, a skupu će prisustvovati oko 80 predstavnika novinarskih udruženja i sindikata iz zemalja Evropske unije i regiona.

U Jagodini otkrivena bista novinara Milana Pantića

11. jun 2011. | broj komentara 0

Na gradskom trgu u Jagodini danas je otkrivena spomen-bista novinara Milana Pantića, dopisnika Večernjih novosti iz tog grada, koji je, na današnji dan, pre 10 godina, ubijen ispred svog stana.

Napadnuti novinarka i fotoreporter Kurira

12. maj 2011. | broj komentara 0

List Kurir saopštio da su njegovi novinarka Ivona Palada i fotoreporter Damir Dervišagić fizički napadnuti juče u Srbobranskoj ulici u beogradskom naselju Ledine dok su bili na zadatku.

UNS zabrinut jer Dačiću nije poznat status novinara

11. maj 2011. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije zabrinuto što ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću nije poznato da su novinari pre oko dve godine dobili status osoba koje obavljaju posao od javnog značaja.

Kućni pritvor napadačima na snimatelja B92

9. maj 2011. | broj komentara 0

Tri napadača na snimatelja B92 Boška Brankovića osuđena danas na kazne kućnog zatvora i uslovne kazne pred Prvim osnovim sudom u Beogradu.

Međunarodni dan slobode medija

3. maj 2011. | broj komentara 0

U Srbiji se danas obeležava 3. maj, Međunarodni dan slobode medija. Novinarska udruženja ukazuju na ugroženost slobode izveštavanja i sve veće siromaštvo medija i novinara.

OEBS: Brinu napadi na nezavisne medije

2. maj 2011. | broj komentara 0

Srbija je na dobrom putu u pogledu uspostavljanja pravnog okvira za slobodne medije, ali su napadi na nezavisne medije zabrinjavajući, izjavila predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović povodom Međunarodnog dana slobode medija 3. maja.

Protokol o saradnji u izradi medijske strategije

18. april 2011. | broj komentara 0

Ministar za kulturu Predrag Marković i predstavnici šest medijskih udruženja potpisali danas protokol o saradnji koji precizira korake za izradu nacrta medijske strategije.

Danas 12 godina od ubistva Slavka Ćuruvije

11. april 2011. | broj komentara 0

Kolege, rodbina i prijatelji položili su danas venac i odali počast novinaru Slavku Ćuruviji na mestu gde je pre 12 godina ubijen u Svetogorskoj ulici u Beogradu i pozvali nadležne da rasvetle taj zločin.

Odbornici kritikuju direktora zbog pretnji novinarima

7. april 2011. | broj komentara 0

Odborničke grupe Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Liberalno-demokratske partije kritikovale su danas direktora Javnog preduzeća za puteve u Gornjem Milanovcu Jovicu Carevića zbog pretnji novinarima.

Ministar: Uskoro poziv za razgovor o medijskoj strategiji

23. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković rekao je danas da će novinarskim udruženjima i asocijacijama medija biti upućen poziv za razgovor o nastavku izrade medijske strategije.

Bez posla 400 zaposlenih u medijima

3. februar 2011. | broj komentara 0

U najvećim medijima u Srbiji u toku su otpuštanja velikog broja novinara i drugih zaposlenih, a prema nezvaničnim informacijama, očekuje se da će ukupno bez posla ostati oko 400 medijskih radnika.

Završeno saslušanje svedoka u sporu NUNS-UNS

11. januar 2011. | broj komentara 0

Iskazom Milana Vlajčića danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu završeno saslušanje svih pozvanih svedoka u ponovljenom suđenju po tužbi Nezavisnog udruženja novinara Srbije protiv Udruženja novinara Srbije za podelu zgrade Doma novinara Srbije u centru Beograda.

OEBS za javni dijalog o medijskoj strategiji

7. decembar 2010. | broj komentara 0

Šef Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji, ambasador Dimitrios Kipreos, pozvao danas, posle sastanka s predsednicima pet najvećih medijskih udruženja, na pravovremen i javan dijalog o medijskoj strategiji Srbije.

UNS pozvao medije da postuju pretpostavku nevinosti

1. novembar 2010. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije pozvalo medije da poštuju pretpostavku nevinosti i navelo da je dnevni list Press u današnjem izdanju prekršio Kodeks novinara Srbije i Zakon o javnom informisanju.

Novinarska udruženja i asocijacije o medijskoj strategiji

14. oktobar 2010. | broj komentara 0

Povlačenje države iz vlasništva nad medijima, javnost vlasništva, zabrana monopola i ravnopravan tretman svih medija ključni principi oko kojih su se u raspravi o medijskoj strategiji saglasili novinarska udruženja i asocijacije.

Osude nemira, napada i uništavanja imovine

10. oktobar 2010. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije osudilo je današnji napad huligana na zgradu RTS-a u centru Beograda, kad je povrešen jedan policajac i pričinjena šteta. "Protesti zbog bilo kakve manifestacije nikom ne daju pravo na nasilje, pretnje novinarima i uništavanje imovine medija",

UNS traži zakon protiv monopola u medijima

4. oktobar 2010. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije traži od vlasti da zakonski osigura transparentnost vlasništva u medijima i ograniči nedozvoljenu medijsku koncentraciju.

Teofil Pančić pretučen metalnom šipkom

25. jul 2010. | broj komentara 1

Teofil Pančić, kolumnista nedeljnika Vreme, napadnut i pretučen metalnom šipkom sinoć oko 23.00 u gradskom autobusu u Zemunu. Pančiću u bolnici konstatovani kontuzija lobanje i povrede na desnoj ruci.

Dačić: Ilićev iskaz dostaviću Specijalnom tužilaštvu

20. jun 2010. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Banjaluci da će iskaz Nenada Ilića, u kojem se navodi da su pripadnici "zemunskog klana" učestvovali u ubistvu vlasnika Dnevnog telegrafa i Evropljanina Slavka Ćuruvije, dostaviti Specijalnom tužilaštvu

UNS dobio dokument sa imenima ubica Ćuruvije

18. jun 2010. | broj komentara 0

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović izjavila je danas da je izdiplomatskih izvora dobila dokument koji je prema potvrdi policijeautentičan, a u kojem se navodi da su ubice novinara Slavka Ćuruvije pripadnici zemunskog klana Mile Luković i

Novinari napustili konferenciju Ministarstva zdravlja

25. maj 2010. | broj komentara 1

Deo novinara napustio današnju konferenciju za štampu Ministarstva zdravlja zbog Nacrta preporuka za izveštavanje o medicini. Ministar zdravlja Tomica Milosavljević rekao za Emg.rs da je cilj dokumenta da se dođe do boljeg izveštavanja iz oblasti medicine.

Janković: Samo slobodni mediji mogu da ispune svoju ulogu

3. maj 2010. | broj komentara 0

Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je povodom 3. maja, Međunarodnog dana slobode medija, da jedino slobodni mediji garantuju ostvarenje Ustavom utvrđenog prava građana na blagovremeno, potpuno i objektivno informisanje.

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.