emg home
RSS

Tema:   NATO

Rasmusen: Kandidatura za EU zalog daljih reformi u Srbiji

5. mart 2012. | broj komentara 0

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je danas da dodela statusa kandidata za članstvo u EU predstavlja "važan napredak, znak reformi i zalog daljih reformi u Srbiji".

Pastor: Srbija treba da uđe u NATO

4. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor ocenio da Srbija treba da prekine politiku vojne neutralnosti i da uđe u NATO, pošto bi to ubrzalo njene evropske integracije.

Rasmusen: Dijalog Beograda i Prištine biće i politički

3. februar 2012. | broj komentara 0

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio je danas u Briselu da je stanje na Kosovu stabilno, ali i dalje krhko i pozvao Beograd i Prištinu da nastave dijalog, za koji je rekao da ne treba biti iznenađenja ako postane i politički.

Komitet NATO: Naći političko rešenje za sever Kosova

19. januar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Vojnog komiteta NATO, general Knud Bartels izjavio je danas u Briselu da "NATO pomaže da se stvori prostor za nalaženje političkog rešenja između većinskog srpskog stanovnistva na severu Kosova, vlade u Beogradu i vlasti u Prištini".

Blokiran put kod Jarinja

8. decembar 2011. | broj komentara 0

U međuzoni izmedu Jarinja na kosovskoj i Rudnice na srpskoj strani Srbi su popodne blokirali put tako da je onemogućen saobraćaj na tom delu Ibarske magistrale.

Potpredsednik Skupštine Kosova kritikuje Dačića

27. novembar 2011. | broj komentara 1

Potpredsednik Skupštine Kosova Petar Miletić kritikovao ministra za unutrašnje poslove Srbije Ivicu Dačića zbog, kako je rekao, proratnih izjava, a kosovskog ministra za unutrašnje poslove Bajrama Redžepija zbog pretnji silom na severu Kosova.

Rasmusen pao s bicikla i slomio ruku

14. novembar 2011. | broj komentara 0

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen otkazao je planiranu posetu baltičkim zemljama zato što je tokom vikenda slomio ruku pri padu s bicikla, javljaju danas mediji.

Rasmusen: Intervencije NATO-a moguće i bez rezolucije SB UN

29. oktobar 2011. | broj komentara 0

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio da ne odbacuje mogućnost da će u nekim slučajevima taj vojni savez morati da interveniše bez odgovarajuće rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Usvojena rezolucija kojom se zavrsava misija NATO u Libiji

27. oktobar 2011. | broj komentara 0

Savet bezbednosti UN jednoglasno je danas usvojio rezoluciju kojom se stavljaju van snage ovlašćenja iz Rezolucije 1973 kojom je bila odobrena upotreba sile u cilju zaštite civila u Libiji.

Drašković: Gubitak teritorije je kazna za izgubljen rat

24. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je danas da u svetu važi princip po kom je gubitak teritorije kazna za izgubljen rat i da je Srbija kažnjena gubitkom Kosova posle izgubljenog rata protiv NATO-a.

NATO tvrdi da nije znao da je Gadafi u konvoju

21. oktobar 2011. | broj komentara 0

NATO nije imao znao da se Moamer Gadafi nalazio u konvoju koji su avioni juče gađali kod grada Sirta, a kasnije je dobio informaciju da je NATO "verovatno doprineo" pogibiji svrgnutog libijskog vođe.

Jelena Trivan: Na putu smo rešenja za sever Kosova

18. oktobar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila da je državni vrh Srbije na putu da nađe rešenje za probleme na severu Kosova.

Portparol: Kfor se nada uklanjanju barikada, nije ultimatum

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

NATO se nada da će Srbi na severu Kosova "narednih dana" ukloniti barikade sa administrativnih prelaza sa Srbijom i pozvao ih da mirno reše spor sa Prištinom, rekao je portparol Kfora Frenk Martin.

Ministri NATO: Nužan novi politički napredak na Kosovu

5. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministri odbrane NATO-a ukazali su danas u Briselu da je "nužan novi napredak na političkom planu", prvenstveno kroz dijalog za rešavanje napetosti na Kosovu, saopštio je generalni sekretar Atlantskog saveza Anders Fog Rasmusen.

Ministri odbrane NATO sutra o Kosovu

4. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministri odbrane NATO će sutra u Briselu raspravljati o razvoju stanja na Kosovu i naglasiti rešenost trupa Kfora da održe bezbednost i zaštitu svih ljudi, imajući u vidu da poslednji događaji pokazuju da još nije isključeno naglo zaoštravanje na Kosovu, rekli su izvori u

Rasmusen: Bez posebne istrage o delovanju Kfora na Kosovu

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je danas u Briselu da "ne vidi potrebu" za posebnom istragom o upotrebi sile Kfora na severu Kosova i dodao da je o tome razgovarao sa srpskim predsednikom Borisom Tadićem.

Formirana nova libijska vlada

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Libijske prelazne vlasti imenovale su danas novu vladu za koju navode da će se povući čim bude učvršćena vlast u državi.

UNS: Kfor sprečava srpske novinare da izveštavaju

29. septembar 2011. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije optužilo Kfor da danima sprečava novinare srpskih redakcija da blagovremeno, iscrpno i tačno izveštavaju o događajima na severu Kosova.

Stefanović: Dijalog tek kad se reši kriza na severu Kosova

28. septembar 2011. | broj komentara 0

Šef srpske delegacije Borislav Stefanović izjavio je danas u Briselu da dijalog Beograda i Prištine može uslediti tek kada se reši kriza na severu Kosova i dodao da je Srbija i dalje za pregovore sa EU i SAD o rešenju tog problema.

NATO zainteresovan za saradnju sa Srbijom

15. septembar 2011. | broj komentara 2

Severnoatlantski savez je veoma zainteresovan za unapređenje saradnje sa Srbijom ali će brzina evenutalnog pristupanja NATO-u zavisiti isključivo od same Srbije, izjavila je danas u Beogradu zamenica generalnog sekretara NATO-a Stefani Babst.

Dva mrtva, 100 povređeno u napadu u Avganistanu

11. septembar 2011. | broj komentara 0

U samoubilačkom napadu kamionom bombom na ulazu u NATO bazu u istočnom Avganistana poginula su dva civila a više od 100 osoba je povređeno, među kojima 77 američkih vojnika, novi je bilans napada prema navodima međunarodne snaga u Avganistanu.  

Rasmusen: Podela Kosova nije rešenje

7. septembar 2011. | broj komentara 0

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen ocenio je danas u razgovoru sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom da podela Kosova nije rešenje problema.

Tripoli optužuje NATO za smrt 85 civila

9. avgust 2011. | broj komentara 0

Libijski režim optužio je danas NATO da je odgovoran za smrt 85 civila u Madžeru, selu istočno od Tripolija.

Prištinski listovi pohvalili Bilera

6. avgust 2011. | broj komentara 0

Carinski prelazi na severu Kosova povereni su Kforu, a komandant snaga NATO-a na Kosovu Erhard Biler pokazao je izvanredne sposobnosti za rešavanje situacije na severu Kosova, ocenjuju današnji dnevnici u Prištini.

U napadu NATO ubijen jedan od Gadafijevih sinova

5. avgust 2011. | broj komentara 0

Jedan od sinova libijskog vođe Muamera Gadafija, Hamis, ubijen je u noći između četvrtka i petka u vazdušnom napadu NATO na grad Zliten, 150 kilometara istočno od Tripolija, rekli su predstavnici pobunjenika.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.