emg home

RSS

Cvetković: Srbija pokretač regionalne saradnje

25. april 2012. | 09:39

Izvor: Beta

Premijer Mirko Cvetković ocenio da je Srbija postala snažan faktor stabilnosti i pokretačc regionalne saradnje na svim poljima.

"U političkom životu regiona Srbija inicira proces suštinskog pomirenja i dijaloga jer shvatamo da je to jedini put do trajnog mira i pravednih rešenja", kazao je Cvetković otvarajući u Beogradu plenarnu skupštinu organizacije pošta PostEvropa.

"Svesni smo da od brzine rešenja otvorenih političkih pitanja zavisi koliko brzo ćemo stići do krajnje stabilnosti regiona", rekao je Cvetković.
 

On je dodao da su ekonomije Zapadnog Balkana tradicionalno i suštinski povezane. "Uvereni smo da napredak možemo postići jedino regionalnim vezama i potpuno smo otvoreni za sve inicjatove", rekao je Cvetković.

"Imamo uređenu državu, kvalifikovane, vredne i obrazovane radnike. Predstavljamo organsku vezu istoka i zapada. Nudimo fer i povoljne uslove privređivanja", kazao je on. Prema njegovim rečima, mnogi svetski poznati proizvodjači prepoznali su te vrednosti i, čak i u uslovima ekonomske krize, postajali su partneri Srbiji.

Cvetković je kazao da geostrateški položaj otvara perspektive Srbiji da postane važna evropska raskrsnica puteva i pruga i čvorište telekomunikacionih veza i drugih vidova saobraćaja.

Na skupu učestvuju predstavnici 50 evropskih pošta, koje imaju oko dva miliona zaposlenih i uslužuju 800 miliona korisnika.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Poštanski saobraćaj, Regionalna saradnja

Ličnosti: Mirko Cvetković


Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>