emg home
RSS

Tema:   Regionalna saradnja

Sporazum o lakšoj trgovini na Balkanu

18. maj 2012. | broj komentara 0

Ministarstvo za poljoprivredu i trgovinu i Međunarodna finansijska koropracija potpisali danas sporazum o smanjenju regulatornih i administrativnih ograničenja u trgovinskoj logistici i usklađivanju prekograničnog sistema usluga na prostoru Zapadnog Balkana.

Cvetković: Srbija pokretač regionalne saradnje

25. april 2012. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković ocenio da je Srbija postala snažan faktor stabilnosti i pokretačc regionalne saradnje na svim poljima.

Lagumdžija i Jeremić: Završen period otežane saradnje

14. mart 2012. | broj komentara 0

Ministri Srbije i BiH za spoljne poslove Vuk Jeremić i Zlatko Lagumdžija ocenili danas u Beogradu da je period otežane saradnje dve zemlje završen i da više nema prepreka za razvoj odnosa.

Slavica Đukić-Dejanović: Parlamentarci nemaju pravo na neznanje

3. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila da poslanici nemaju pravo na neznanje jer se u parlamentima donose najvažnije odluke za život svake zemlje.

Tadić ubeđen u dobijanje kandidature

18. februar 2012. | broj komentara 1

Ubeđeni smo da će Srbija dobiti status kandidata za EU. Ispunila je sve uslove, rekao danas predsednik Srbije Boris Tadić.

Četvorica predsednika o stanju u regionu

17. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednici Srbije, Hrvatske, Češke i Slovačke razgovaraće predstojećeg vikenda u selu Lani, kod Praga, o stanju u regionu, o Evropskoj uniji i evropskoj perspektivi Jugoistočne Evrope, saopštio je danas kabinet hrvatskog predsednika.

Berns u poseti Zapadnom Balkanu

15. februar 2012. | broj komentara 0

Zamenik državnog sekretara SAD Vilijam Berns poseće zemlje Zapadnog Balkana od 16. do 20. februara i naglasiti posvećenost SAD evroatlantskim težnjama zemalja regiona i podržati regionalnu saradnju, saopštio Stejt department.

Tadić: Razorili smo fantastičnu zemlju

4. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio sinoć da bez stabilnih BiH, Srbije i Hrvatske nema trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu. "Ono što se nama desilo devedesetih je van svake normalnosti. Razorili smo fantastičnu zemlju i uništili potencijale bogatog društva",

Godina za rešavanje otvorenih pitanja

3. februar 2012. | broj komentara 0

Lideri Srbije, Hrvatske i BiH saglasili su se danas, nakon trilateralnog sastanka na Jahorini, da će se u predstojećem periodu zajedno sa vladama usredsrediti na rešavanje preostalih otvorenih pitanja i realizaciju zajedničkih inicijativa.

Sporazum Srbije i Crne Gore o saradnji u aviosaobraćaju

3. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić i ministar za saobraćaj i pomorstvo Crne Gore Andrija Lompar danas su na beogradskom aerodromu potpisali sporazum o saradnji u oblasti civilnog vazdušnog saobraćaja između dve zemlje.

Tužilaštvo za ratne zločine za međudržavni sporazum

31. januar 2012. | broj komentara 0

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podržava inicijativu hrvatskog predsednika Ive Josipovića za sklapanje međudržavnog sporazuma kojim bi se olakšalo procesiranje ratnih zločina u regionu.

Jeremić: Zbog krize smanjen entuzijazam za širenje EU

31. januar 2012. | broj komentara 0

Smanjenje entuzijazma za širenje Evropske unije na Balkan je politička posledica teške ekonomske situacije u Evropi i svetu, izjavio ministar za spoljne poslove Vuk Jeremić.

Građani Srbije i Makedonije od danas bez pasoša preko granice

14. januar 2012. | broj komentara 1

Građani Srbije i Makedonije od ponoći mogu samo sa ličnim kartama da prelaze granicu između dve zemlje, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Tadić, Josipović i lideri BiH u februaru na Jahorini

10. januar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić sastaće se idućeg meseca sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem i članovima Predsedništva BiH na Jahorini, potvrđeno je danas u pres službi predsednika Srbije.

Tadić i Gruevski zadovoljni saradnjom između dve zemlje

16. decembar - 17. decembar 2011 | broj komentara 0

Makedonski premijer Nikola Gruevski i srpski presednik Boris Tadić izrazili su u petak u Skoplju zadovoljstvo zbog intenziviranja političkog dijaloga i saradnje između dve zemlje na svim nivoima.

Vlade Srbije i RS dogovorile nove značajne projekte

16. decembar 2011. | broj komentara 0

Srbija i Republika Srpska dogovorile su danas na zajedničkoj sednici dve vlade u Beogradu sprovođenje značajnih projekata, na osnovu Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama, kojima će dodatno intenzivirati saradnju.

Dačić i Gordana Jankulovska potpisali sporazum o saradnji

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Srbija i Makedonija potpisale danas u Beogradu Sporazum o policijskoj saradnji koji će unaprediti policijsku saradnju u svim oblastima. Sporazum su potpisali ministri unutrašnjih poslova Srbije i Makedonije Ivica Dačić i Gordana Jankulovska.

Slavica Đukić-Dejanović: Države da sarađuju u borbi protiv kriminala

21. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je da sve veća učestalost krivičnih dela s međunarodnim obeležjem obavezuje države na saradnju.

Cvetković: Zajednički odgovor regiona za katastrofe

18. novembar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da je za prirodne katastrofe potreban zajednički odgovor zemalja regiona u cilju efikasnog sprečavanja posledica katastrofa.

Dačić: Policijska saradnja na mnogo većem nivou od političke

17. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio da Srbija daje maksimalan doprinos unapređenju regionalne policijske saradnje koja je na mnogo višem nivou nego politička, saopšteno je danas.

Saradnja Bečke i Crnogorske berze

16. novembar 2011. | broj komentara 0

Bečka berza potpisala početkom novembra ugovor s crnogorskom berzom o saradnji u razmeni podataka.

Jeremić: Reforme radi izgradnje evropskog društva

11. novembar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije sprovodi reforme radi izgradnje društva u skladu sa evropskim standardima, napisao ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić u govoru koji je pročitan na Parlamentarnom zasedanju Centralnoevropske inicijative. Govor je pročitan na skupu kom Jeremić, kako je rečeno,

Cvetković: Srbija postigla napredak u regionalnoj saradnji

4. novembar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da je Srbija postigla značajan napredak u regionalnoj saradnji i da krupni problemi izazvani svetskom ekonomskom krizom ne mogu da se reše izolovano.

Rumunija zainteresovanja za gradnju Koridora 11

1. novembar 2011. | broj komentara 0

Rumunija je zainteresovana za gradnju saobraćajnog koridora 11, izjavio danas u Beogradu rumunski ministar za ekonomiju, trgovinu i biznis Jon Ariton.

Sabor usvojio zakon o ništavosti srpskih optužnica

21. oktobar 2011. | broj komentara 0

Sabor Hrvatske danas većinom glasova usvojio zakon o ništavosti srpskih optužnica i deklaraciju o nekim pitanjima saradnje pravosudnih tela Hrvatske i Srbije.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.