emg home

RSS

Sporazum o lakšoj trgovini na Balkanu

18. maj 2012. | 11:32

Izvor: Beta

Ministarstvo za poljoprivredu i trgovinu i Međunarodna finansijska koropracija potpisali danas sporazum o smanjenju regulatornih i administrativnih ograničenja u trgovinskoj logistici i usklađivanju prekograničnog sistema usluga na prostoru Zapadnog Balkana.

Sporazum su u Vladi Srbije potpisali ministar Dušan Petrović i menadžer Međunarodne finansijske koropracije za Zapadni Balkan Per Kelerhaug.

"Sporazum treba da omogući pojednostavljivanje i smanjenje trgovinskih procedura između Srbije i zemalja CEFTA, smanjenje transportnih troškova i poboljša konkurentnost preduzeća", kazao je Petrović. "Utvrdićemo sve tačke koje predstavljaju značajna opterećenja za trgovinu, a koje je moguće korigovati promenom unutrašnjih propisa i primenom procedura zasnovanih na analizama rizika", kazao je on.

Petrović je objasnio da to znači da carinski i inspekcijski organi neće kontrolisati svaku pošiljku jer će kompanije koje su pokazale da posluju po zakonu imati olakšice, zato što im neće biti analizirana i zaustavljana svaka pošiljka.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

21. maj - 27. maj 2012.

>>
PON
21
UTO
22
SRE
23ČET
24PET
25SUB
26NED
27