emg home

RSS

Šoškić: Odsustvo aranžmana s MMF-om pogoršava sliku o Srbiji

24. april 2012. | 09:51

Izvor: Tanjug

Grad: Vašington

Svako odsustvo aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom u ovom trenutku bi značilo pogoršanje slike o Srbije kao zemlji koja dugoročno uspeva da održi prihode i rashode pod kontrolom, a svakako bi uticalo i na rast cene kojom Srbija finansira dug, izjavio guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić.

Šoškić je sinoć u Vašingtonu rekao da je zajedno s delegacijom Vlade Srbije u Vašingtonu imao niz susreta s predstavnicima MMF-a, Svetske banke i Međunarodne finansijske korporacije. “Mi tek što smo prošle jeseni zaključili novi stend baj aranžman iz predostrožnosti a MMF-om i zato bi bilo vrlo važno da se što je moguće pre nastavi pozitivan tok ovog aranžmana”, kazao je Šoškić.

On je dodao da je nužno da Srbija što pre dobije novu vladu i parlament jer je bitno da se promene određeni propisi kako bi reforme krenule dalje. “To je pre svega značajno u domenu fiskalnih aktivnosti, kako bismo uspeli da na međunarodnom finansijskom tržištu održimo relativno solidnu poziciju u vezi s finansiranjem našeg ukupnog duga”, rekao je on. Važno je dobiti i funkcionalni parlament koji će moći da izglasa sve neophodne zakonske promene, rekao je Šoškić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

23. april - 29. april 2012.

>>

Povezani naslovi