emg home
RSS

Tema:   Međunarodni monetarni fond

Šoškić: Odsustvo aranžmana s MMF-om pogoršava sliku o Srbiji

24. april 2012. | broj komentara 0

Svako odsustvo aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom u ovom trenutku bi značilo pogoršanje slike o Srbije kao zemlji koja dugoročno uspeva da održi prihode i rashode pod kontrolom, a svakako bi uticalo i na rast cene kojom Srbija finansira dug, izjavio guverner Narodne

Kristin Lagard: Svet se pomerio sa ivice finansijskog ambisa

20. mart 2012. | broj komentara 0

Izvršna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard izjavila da se svetska ekonomija pomerila sa ivice ambisa, ali da još postoji ozbiljna slabost u globalnom finansijskom sistemu.

Bajec: S MMF-om o budžetskim garancijama

7. februar 2012. | broj komentara 0

Savetnik premijera Jurij Bajec izjavio da je prvi dan razgovora predstavnika vlasti i Misije Međunarodnog monetarnog fonda protekao u razjašnjavanju budžetskih garancija, koje, prema njegovoj oceni, ne premašuju dogovoreno.

Misija MMF-a dolazi početkom februara

26. januar 2012. | broj komentara 0

Misija Međunarodnog monetarnog fonda dolazi u Beograd početkom februara i očekujemo rešenje pitanja u vezi sa aranžmanom sa Srbijom, izjavio državni sekretar u Ministarstvu za finansije Dušan Nikezić.

MMF: Budžet probio dogovorene limite

20. januar 2012. | broj komentara 0

Kancelarija Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji saopštila da je revizija aranžmana iz predostrožnosti sa Srbijom odložena jer nivo zaduživanja u budžetu za 2012. premašuje dogovorene granice.

Revizija aranžmana s MMF odložena zbog budžeta za 2012.

28. decembar 2011. | broj komentara 0

Međunarodni monetarni fond odložio odlučivanje o prvoj reviziji stend-baj aranžmana iz predostrožnosti sa Srbijom kako bi se obezbedilo dodatno vreme za razgovore o srpskom budžetu za 2012, saopštio MMF.

MMF odobrio isplatu 2,2 milijarde evra za Grčku

6. decembar 2011. | broj komentara 0

Međunarodni monetarni fond odobrio isplatu 2,2 milijardi evra u okviru šeste rate prošlogodišnjeg zajma Evropske unije i MMF za spas Grčke.

Mađarska zatražila pomoć MMF-a i Evropske komisije

21. novembar 2011. | broj komentara 0

Mađarska od Međunarodnog monetarnog fonda iz predostrožnosti zatražila finansijsku pomoć, a isti zahtev upućen je i Evropskoj komisiji.

Počeli zvanični pregovori s MMF-om

9. novembar 2011. | broj komentara 0

Zvanični razgovori predstavnika Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda o prvoj reviziji aranžmana iz predostrožnosti, počeli danas plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije i sastankom s premijerom.

Kristin Lagard: Decenija usporenog rasta

9. novembar 2011. | broj komentara 0

Šefica Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard izjavila da zbog svetske ekonomske krize ova decenija može biti izgubljena kad se radi o privrednom rastu i dodala da bi azijske ekonomije trebalo da preduzmu korake da bi se zaštitile od finansijske nestabilnosti.

Zelik upozorava na posledice grčkog referenduma

1. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Svetske banke Robert Zelik izjavio danas da je odluka grčkog premijera Jorgosa Papandreua da zakaže referendum o novom paketu pomoći kockanje, koje će na finansijskom tržištu samo povećati osećaj neizvesnosti. Zelik je istakao da bi u slučaju da grčki glasači

Evropskim bankama potrebno 80 milijardi evra kapitala

20. oktobar 2011. | broj komentara 0

Evropskim bankama je za dokapitalizaciju potrebno ukupno 80 milijardi evra, pokazala procena Evropske unije. Ta procena je značajno manja od prognoze analitičara, objavio Fajnenšel tajms.

MMF: Ne odlagati reforme zbog izbora

1. oktobar 2011. | broj komentara 0

Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Albert Jeger poručio da strukturne ekonomske reforme u Srbiji ne treba da budu odložene i stavljene na led zbog predstojećih izbora.

Nikezić: Aranžman s MMF-om obezbeđuje stabilnost

31. avgust 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije i Misija Međunarodnog monetarnog fonda postigli dogovor o aranžmanu iz predostrožnosti na 18 meseci, što će Srbiji omogućiti da u slučaju potrebe iskoristi pozajmicu od oko milijardu evra, izjavio danas državni sekretar u Ministarstvu za finansije Dušan

Dogovoren novi aranžman s MMF-om

30. avgust 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Vlade Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda dogovorili novi aranžman, iz predostrožnosti, koji će Srbiji omogućiti da u slučaju potrebe iskoristi pozajmicu od milijardu evra, saznaje Beta u Vladi.

Šoškić: Važno da učinimo sve za novi aranžman s MMF-om

29. avgust 2011. | broj komentara 0

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić kaže da je važno dogovoriti aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom jer će to umanjiti efekte novog talasa svetske krize na Srbiju.

Đelić: Aranžman s MMF-om radi stabilnosti

18. avgust 2011. | broj komentara 0

Vicepremijer Božidar Đelić izjavio je da je cilj Srbije da aranžmanom s MMF-om obezbedi stabilnost i prohodnost kad na jesen prvi put bude izdavala evroobveznice na međunarodnom tržištu kapitala.

Marković: Aranžman s MMF-om sprečava rast premije rizika

17. avgust 2011. | broj komentara 0

NBS pozdravlja spremnost Vlade Srbije da zaključi sporazum iz predostrožnosti sa MMF-om jer bi to doprinelo sprečavanju rasta premije rizika zemlje, kazao je viceguverner Narodne banke Srbije Bojan Marković.

Misija MMF-a od 18. avgusta o novom aranžmanu

16. avgust 2011. | broj komentara 0

Misija Međunarodnog monetarnog fonda boraviće u Srbiji od 18. do 31. avgusta, gde će sa srpskim vlastima voditi razgovore o aranžmanu iz predostrožnosti, potvrđeno je u Kancelariji MMF-a u Beogradu.

MMF: Zona evra nema koherentan plan

20. jul 2011. | broj komentara 0

Međunarodni monetarni fond upozorio da zemlje zone evra nemaju koherentni akcioni plan za rešenje krize javnog duga. Zato bi ishod krize mogao biti nepredvidiv, imajući u vidu slabosti bankarskog sektora, upozorio je MMF.

MMF od Španije traži reformu tržišta rada

22. jun 2011. | broj komentara 0

Španija, koja je za sad izbegla dužničku krizu u kojoj su se našle tri zemlje zone evra, mora da sprovede reforme na tržištu rada da bi smanjila rekordnu nezaposlenost, upozorio Međunarodni monetarni fond. Vlada u Madridu takođe mora da smanji troškove lokalnih vlasti

Lisovolik: Izgleda da je kriza prošla

19. jun 2011. | broj komentara 0

Životni standard u Srbiji biće bolji iduće godine ako se ostvari projekcija da ekonomski rast 2012. bude 4,5 odsto, ocenio stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik.

Cvetković: Memorandum s MMF-om u petak

25. maj 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da će u naredna dva dana biti usaglašen memorandum Vlade Srbije i Misije Međunarodnog monetarnog fonda o sklapanju novog aranžmana iz predostrožnosti.

Dominik Stros-Kan podneo ostavku

19. maj 2011. | broj komentara 0

Dominik Stros-Kan podneo ostavku na mesto generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda i poručio Upravnom odboru da je nevin.

Počeli sastanci s MMF-om

18. maj 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković razgovarao je danas s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Albert Jeger, i upoznao je sa ekonomskom situacijom u zemlji, saopšteno je iz Vlade posle razgovora.

Analize

Aleksandar Lebl

Kraj bretonvudske ere

02. oktobar 2008 u 08:08

Ubrzo po osnivanju Ujedinjenih nacija, na konferenciji u američkom mestu Breton Vudsu (Bretton Woods, New Hampshire) 1944. obrazovane su međunarodne finansijske institucije: Međunarodni monetarni fond i Međunarodna banka za obnovu i razvoj, poznatija kao Svetska banka.

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.