emg home

RSS

DSS: Pogrešna politika vodi gubljenju sporazuma s Rusijom

19. mart 2012. | 13:22

Izvor: Beta

Demokratska stranka Srbije smatra da bi nastavkom pogrešne politike evrointegracija Srbija mogla da izgubi sporazum o slobodnoj trgovini s Rusijom, izjavio potpredsednik DSS-a Nenad Popović.

"Taj sporazum, najbolji mogući koji jedna država danas ima u svetu, omogućava da se 95 odsto svih roba proizvedenih u Srbiji izvozi u Rusiju bez carina i povećava konkurentnost srpskih proizvoda za najmanje 20 odsto u poređenju s proizvodima iz EU", rekao je Popović na konferenciji za novinare.

On je naveo da je taj sporazum i šansa da Srbija privuče kompanije iz EU, SAD i celog sveta da investiraju i proizvode u Srbiji i izvoze na veliko tržište koje obuhvata Rusiju, Kazahstan i Belorusiju, a u sledeće četiri godine moguće i Ukrajinu.

"Danas sve evropske zemlje hrle na rusko tržište, nikada više investicija nije bilo u Rusiju, Belorusiju i Kazahstan iz Nemačke, Francuske i Amerike", rekao je Popović.

On je naveo da je sporazum o slobodnoj trgovini omogućio da Srbija u poslednje četiri godine udvostruči godišnji izvoz poljoprivrednih proizvoda u Rusiju.

On je istakao i da nije tačna tvrdnja vlasti da su investicije iz EU uslovljene nastavkom evrointegracija. "To je neistina jer biznisu iz EU nije važno da li je Srbija članica ili kandidat za ulazak u EU, nego privredni ambijent, sigurnost njihovih investicija, ekonomski razvoj Srbije i najbolji mogući sporazum koji imamo s Rusijom", rekao je Popović.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>