emg home

RSS

Đelić: Pet ključnih mera za bolji život

09. april 2012. | 14:17

Izvor: Beta

Funkcioner Demokratske stranke Božidar Đelić predstavio pet ključnih mera za poboljšanje života trudnica, porodilja, nezaposlenih, studenata i poljoprivrednika koje će, kako je najavio, ta stranka sprovoditi posle izbora 6. maja.

Đelić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da mere te stranke predviđaju da nezaposlene majke tokom prvih devet meseci života bebe dobijaju mesečno 20.000 dinara.

"DS će pošto formira vladu, do leta, sprovesti u delo refundiranje PDV-a na bebi opremu i obezbediti da marže na proizvodima za bebe i decu budu na prihvatljivom nivou", rekao je Đelić.

Među merama su dinarski krediti za poljoprivrednike s kamatom od šest odsto na tri godine i prelazak na sistem besplatnog studiranja za studente koji daju ispite u predviđenom roku i sa zadovoljavajućim rezultatima.

Buduća vlada ponudiće, kazao je Đelić, paket podsticaja Druga šansa nezaposlenima starijim od 45 godina koji su dugo van radnog odnosa kako bi našli posao.

Upitan kako će se uštedeti novac u budžetu za te mere, Đelić je rekao da se kroz centralizaciju javnih nabavki godišnje može uštedeti najmanje 200 miliona evra i da postoji prostor za uštedu u državnim agencijama i direkcijama. "Serija ljudi u državnoj upravi živi bolje nego ministri u nekim bogatijim zemljama. Imamo pod plaštom evropskih integracija serije organizacija, agencija i direkcija koje su se izborile za prihode koji
su na papiru izgledali utemeljeno, a zapravo su pokrili mnogo veće troškove od onoga što je realnost standarda naših građana", rekao je Đelić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izbori

Ličnosti: Božidar Đelić

Institucije: Demokratska stranka


Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>

Povezani naslovi