emg home

RSS

Raskinut ugovor o privatizaciji TV Pirot

29. mart 2012. | 12:50

Izvor: Beta

Grad: Pirot

Agencija za privatizaciju raskinula kupoprodajni ugovor o privatizaciji regionalne Televizije Pirot zbog neispunjenih obaveza iz ugovora posle upozorenja i poslednje kontrole 28. februara.

Televiziju Pirot u novembru 2007. je kupio Milorad Pejić, vlasnik privatnog preduzeća Jupiter iz Pirota, za 4,1 miliona dinara.

Agencija je ugovor raskinula na zahtev Sindikata novinara Srbije i zaposlenih zbog neispunjenih obaveza koje se odnose na investiranje, kontinuitet u poslovanju i obaveze iz socijalnog programa.

TV Pirot je, kad je prodata, imala 27 zaposlenih, a sada ih je 13. Kupac je zaposlenima ostao dužan pet plata, čiji je prosek oko 20.000 dinara. Račun TV Pirot je u blokadi.

Pejić je kazao da je od Agencije tražio da ugovor ustupi drugome, da su razgovori bili u toku, ali je u međuvremenu ugovor raskinut. "Očekivao sam raskid ugovora. To su preko Sindikata tražili i zaposleni. Država nigde nije bila dobar vlasnik. Imam rešenje da sam investicije ispunio. Program se emitovao, kasne samo tri plate, a dopinosi za jedan mesec", kazao je Pejić, koji je pre nekoliko meseci zbog teške finansijske situacije sam tražio raskid ugovora o kupovini medija.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Privatizacija, Mediji

Ličnosti: Milorad Pejić

Institucije: Agencija za privatizaciju

Kompanije: TV Pirot, Jupiter


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi