emg home
RSS

Tema:   Agencija za privatizaciju

Raskinut ugovor o privatizaciji TV Pirot

29. mart 2012. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju raskinula kupoprodajni ugovor o privatizaciji regionalne Televizije Pirot zbog neispunjenih obaveza iz ugovora posle upozorenja i poslednje kontrole 28. februara.

Agencija: Pozitivni efekti privatizacije na ekonomiju zemlje

20. mart 2012. | broj komentara 0

Privatizacija preduzeća u Srbiji u društvenom vlasništvu imala je pozitivne efekte na ekonomiju zemlje, pre svega na produktivnost, iako je raskinut svaki treći kupoprodajni ugovor, izjavio direktor Agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković.

Raskinuta privatizacija pekare Plima pek

15. februar 2012. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju raskinula ugovor o privatizaciji kruševačke pekarske industrije Plima pek.

Tender za prodaju FAP-a

24. januar 2012. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju objavila tender za prodaju Fabrike automobila Priboj, u restrukturiranju. 

Produžen rok za ponude za Rudnik Kovin

16. januar 2012. | broj komentara 0

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu rudnika za podvodnu eksploataciju uglja Rudnik Kovin produžen do 29. februara, objavila Agencija za privatizaciju.

Postavljen zastupnik kapitala u Plimi M

13. januar 2012. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju za zastupnika kapitala u fabrici ulja Plima M iz Kruševca, u kojoj je krajem 2011. raskinut ugovor o privatizaciji, postavila Nebojšu Radenkovića, izjavio predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Rade Antić.

Potpisan ugovor o privatizaciji Elektroizgradnje

11. januar 2012. | broj komentara 0

Slovenačka kompanija Javna rasveta potpisala danas ugovor sa Agencijom za privatizaciju o kupovini 70,43 odsto akcija Elektroizgradnje iz Bajine Bašte za 730.000 evra. 

Raskinut ugovor o prodaji Plime M

29. decembar 2011. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju raskinula, zbog neizvršavanja ugovornih obaveza, ugovor o prodaji preduzeća Plima M.

Prodaje se Rudnik Kovin

22. decembar 2011. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju objavila tender za prodaju rudnika za podvodnu eksploataciju uglja Kovin, u restrukturiranju, po minimanoj ceni od 3,37 miliona evra. 

Neuspešan tender za prodaju PIM

19. decembar 2011. | broj komentara 0

Tender za prodaju imovine preduzeća "Ivan Milutinović" (PIM) u restrukturiranju proglašen neuspešnim jer još nisu rešeni sporni imovinsko-pravni odnosi na određenim lokacijama preduzeća, saopštila je danas Agencija za privatizaciju.

Pokrenuto restrukturiranje Partizanskog puta

21. novembar 2011. | broj komentara 1

Agencija za privatizaciju pokrenula restrukturiranje građevinskog preduzeća Partizanski put iz Beograda, koje je od avgusta ove godine u većinskom vlasništvu države.

Tender za prodaju Magnohromove fabrike električnih aparata

15. novembar 2011. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju objavila je tender za prodaju Magnohromove fabrike elektrotermičnih proizvoda u Kraljevu po minimalnoj ceni od 1,7 miliona evra.

Pokrenuto restrukturiranje četiri firme oduzete Nibens grupi

10. novembar 2011. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju pokrenula restrukturiranje četiri preduzeća oduzeta Nibens grupi zbog nepoštovanja kupoprodajnih ugovora.

Deo imovine Delišesa prodat Nektaru za 300.437 evra

28. oktobar 2011. | broj komentara 0

Deo nepokretne i pokretne imovine poljoprivrednog preduzeća "Delišes" u restrukturiranju iz Vladičinog Hana prodat je na javnoj licitaciji po početnoj ceni od 300.437 evra preduzeću "Nektar" iz Bačke Palanke, saopštila je danas Agencija za privatizaciju.

Aukcijska prodaja Jat keteringa 11.novembra

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Aukcijska prodaja Jat keteringa, preduzeća za pripremu obroka za putnike aviona, zakazana je za 11. novembar, po početnoj ceni od 106,4 miliona dinara, objavila je danas Agencija za privatizaciju.

Propao tender za prodaju hotela Splendid

6. septembar 2011. | broj komentara 0

Na tenderu za prodaju beogradskog hotela Splendid nije stigla nijedna ponuda, pa je tender proglašen neuspešnim, objavila Agencija za privatizaciju.

Savet: Tehnohemija vraćena vlasniku

9. avgust 2011. | broj komentara 0

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije je objavio da je Privredni sud u Beogradu doneo prvostepenu odluku kojom je beogradska "Tehnohenija vraćena vlasniku, čime su potvrđene sumnje da je nezakonito raskinut ugovor o privatizaciji tog preduzeća.

AIK banka tvrdi da je dogovoren plan za Nibens grupu

3. avgust 2011. | broj komentara 0

AIK banka, koja je najveći finansijski poverilac putarskih preduzeća "Nibens grupe", saopštila je danas da su poslovne banke dogovorile principe plana restrukturiranja te grupacije, kojim će se omogućiti deblokada računa i reprogramiranje obaveza tog poslovnog

Špica: Nema rešenja za isplatu zaostalih zarada

5. jul 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Nibens grupe rekli su na današnjem sastanku predstavnicima tri sindikata preduzeća Partizanski put da nema rešenja za isplatu osam zaostalih plata, izjavio predsednik Nezavisnog sindikata tog preduzeća Milanko Špica.

Radnici Partizanskog puta počeli protest

13. jun 2011. | broj komentara 0

Radnici građevinskog preduzeća Partizanski put počeli danas protest zahtevajući isplatu sedam plata i raskid ugovora o privatizaciji s grupom Nibens, kazala je poverenica sindikata u toj firmi Vesna Čikarević.

Victoria Group kupila šećeranu u stečaju

1. jun 2011. | broj komentara 0

Victoria Group kupila fabriku šećera Zrenjanin, u stečaju, objavila Agencija za privatizaciju.

Jugoprevoz šesti put na prodaji

31. maj 2011. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju oglasila je, šesti put, prodaju Autosaobraćajno preduzeće "Jugoprevoz" iz Jagodine, u stečaju, a javno nadmetanje je zakazano za 28. jun, izjavila je danas poverenik stečajnog upravnika Snežana Dimitrijević.

Dogovoren raskid ugovora o privatizaciji FAM

19. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik samostalnog sindikata Fabrike maziva (FAM) Vladica Petrović rekao je danas da je sa Agencijom za privatizaciju postignut dogovor o raskidu ugovora o privatizacije te kruševačke fabrike.

Yugoexport ponovo traži kupca

19. maj 2011. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju oglasila prodaju nepokretne i pokretne imovine kompanije Yugoexport, u stečaju, i to metodom javnog prikupljanja ponuda.

Međunarodna arbitraža presudila u korist Srbe Ilića

18. maj 2011. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju dobila je presudu Međunarodnog arbitražnog suda u Parizu da kompaniji Univorld (Uniworld Holdings) vrati sve akcije niškog "Srbija turista" i isplati joj odštetu od tri miliona evra i milion dolara sa kamatom, rečeno je danas u Agenciji.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.