emg home

RSS

Postavljen zastupnik kapitala u Plimi M

13. januar 2012. | 14:12

Izvor: Beta

Grad: Kruševac

Agencija za privatizaciju za zastupnika kapitala u fabrici ulja Plima M iz Kruševca, u kojoj je krajem 2011. raskinut ugovor o privatizaciji, postavila Nebojšu Radenkovića, izjavio predsednik fabričkog Samostalnog
sindikata Rade Antić.

"Očekujemo da ćemo u ponedeljak početi proces formiranja organa upravljanja, treba sazvati vanrednu Skupštinu preduzeća, izabrati Upravni odbor, generalnog direktora", rekao je Antić i dodao da bi posle toga trebalo videti šta će se desiti s proizvodnjom koje nije bilo gotovo dve godine.

Krajem prošle godine Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor o prodaji društvenog preduzeća Fabrika ulja, sada Plima M, zbog, kako je navedeno, neizvršavanja ugovornih obaveza. Ugovorom je bilo predviđeno da kupac u četvrtoj godini važenja investicionog programa u gradnju Fabrike za proizvodnju rafinisanih biljnih ulja i metil estra biljnih ulja, kapaciteta 30.000 tona godišnje, investira 1,4 miliona evra, što on, prema navodima Agencije, nije učinio.

Fabrika ulja privatizovana je 2004, kad ju je na trećem tenderu za 30.000 evra kupio kruševački privrednik Božin Milićević. U preduzeću je u trenutku privatizacije bilo oko 400 zaposlenih, a sada ih je oko 150.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Privatizacija

Ličnosti: Božin Milićević, Nebojša Radenković, Rade Antić

Institucije: Agencija za privatizaciju

Kompanije: Plima M


Unesite tekst komentara:

<<

09. januar - 15. januar 2012.

>>

Povezani naslovi