emg home

RSS

Štrajk u Radiju Čačak

26. mart 2012. | 13:09

Izvor: Beta

Grad: Čačak

Zaposleni u Radiju Čačak počeli danas štrajk sa zahtevom da im vlasnik isplati plate zaostale od juna prošle godine.

Štrajk se odvija uz poštovanje minimuma procesa rada i u programu se emituju muzika i reklame, a obustavljeno je emitovnaje svih emisija.

Predsednik Samostalnog sindikata i novinar Aleksandar Maksimović rekao je da vlasnik zaposlenima duguje zarade od juna prošle godine i da su poslednji put primili trećinu junske plate krajem decembra prošle godine. Maksimović je dodao da su zaposleni, kojih je četvoro, pre 12 dana najavili štrajk porodici Bojović, u čijem je vlasništvu radio, ali da im se do danas niko nije obratio.

Sindikat radija je od Agencije za privatizaciju tražio raskid privatizacije te medijske kuće, ali je Agencija prilikom poslednje kontrole 9. januara dala vlasniku rok od 60 dana da isplati zaostale zarade, što on nije učinio.

Radio Čačak i Televiziju Čačak kupio je u decembru 2009. tada učenik IV razreda čačanske Gimnazije Miloš Bojović, po početnoj ceni od 6,03 miliona dinara za televiziju i 6,1 miliona dinara za radio. Upravljanje tim medijima preuzeo je njegov otac, čačanski biznismen Zoran Bojović, vlasnik nedeljnika Čačanski glas.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>

Povezani naslovi