emg home

RSS

Izvršni odbor Novosti: Stanje redovno

26. april 2012. | 14:11

Izvor: Emg.rs

Izvršni odbor Kompanije Novosti odbacio stavove Nadzornog odbora kompanije da su Novosti prezadužene i nesolventne, tvrdeći da su Novosti sasvim dobro i da je u njima stanje redovno.

"Novosti vode tešku, vrlo tešku bitku, kao i mnogi u Srbiji, kao i mnoge medijske kuće, da prebrode svedruštvenu krizu, duboku i bolnu. Potpuno je izvesno, Novosti to uspešno prevazilaze", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su gubici Kompanije za 2011. 80 miliona dinara i konstatuje da su Novosti poslovale s gubitkom, ali da je sve finansijski čisto i rađeno po zakonu. Izvršni bord navodi i da Novosti uzimaju kredite da prebrode probleme i redovno ih otplaćuju, a da kredit danas iznosi manje od milion evra.

Izvršni bord navodi da Novostima ne preti nikakav krah i kao potvrdu navodi to da Kompanija Borba, u državnom
vlasništvu, duguje Novostima više od milijardu dinara, da u Republici Srpskoj, po sudskim odlukama, Novosti potražuju od bivših distributera oko milion i po evra.

Zaključuje se i da Novosti imaju dugove, ali da je više od polovine dug Štampariji Borba, koja više od 70 odsto kapaciteta angažuje za izdanja Novosti.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji, Poslovni rezultati, Dugovanja

Kompanije: Kompanija Novosti


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi